ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα 48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό...

Νέα 48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό...

Written By Greekz News on Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 | 01:45
Δελτίο Τύπου απέστειλαν οι εργαζόμενοι στην Αττικό Μετρό και προαναγγέλουν δεύτερη 48ωρη απεργία για Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Ιανουαρίου. Το κείμενο είναι το παρακάτω:
"Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. αποφάσισε με καθολική πλειοψηφία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις 18 και 21 Ιανουαρίου 2013, μετά και την απορριπτική θέση του αρμόδιου Υπουργού κ. Κ.Χατζηδάκη στα αιτήματα των εργαζομένων:

Όχι στην πέμπτη συνεχή περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων που πλέον θα υπερβεί το 50% σε σχέση με το 2009.

Όχι στη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της εταιρείας από τις οικειοθελείς αποχωρήσεις δυσεύρετου εξειδικευμένου προσωπικού της προς μεγάλα τεχνικά έργα του εξωτερικού με προφανή πλέον τον κίνδυνο για την ασφάλεια των κατασκευών (υπόγεια έργα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και για την ποιότητα των έργων.

Όχι στις καθυστερήσεις που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν, τόσο στην παράδοση των 7 νέων σταθμών (προς Περιστέρι, Ελληνικό και Χαϊδάρι) όσο και στην υλοποίηση των υπόλοιπων έργων Μετρό και Τραμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι της ΑΜ ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες θέτουμε, ενδεικτικά και μόνο, στην αρμόδια Πολιτική Ηγεσία που οφείλει να ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον, το ακόλουθο ερώτημα:

Ποια η ανάγκη απασχόλησης ακριβοπληρωμένων συμβούλων - αμειβομένων από 12.000 έως 22.000 ΕΥΡΩ έκαστος σε μηνιαία βάση - σε θέσεις/ειδικότητες, οι οποίες καλύπτονται ενδοεταιρικά από μηχανικούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με μεγαλύτερη εμπειρία και εξειδίκευση; Πώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση κόστους όταν έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη εκδιώχνονται, βάσει του θεσμού της εφεδρείας, και, στη συνέχεια, επαναπροσλαμβάνονται ως σύμβουλοι απολύτως απαραίτητοι, με κόστος άνω των 12.000 ΕΥΡΩ έκαστος μηνιαίως;

Θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για το συμφέρον της Εθνικής οικονομίας, το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και το συμφέρον της ίδιας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και των εργαζομένων της !"


Read more: http://www.osybusdrivers.com
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger