ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πουλήθηκε το πιάνο της "Καζαμπλάνκα"

Πουλήθηκε το πιάνο της "Καζαμπλάνκα"

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 | 15:20




Έναντι 600.000 δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη το πιάνο της θρυλικής ταινίας «Καζαμπλάνκα».
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την πρώτη προβολή της κλασικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Το πιάνο ανήκε -μέχρι την ημέρα της δημοπρασίας- σε Ιάπωνα συλλέκτη, ο οποίος το είχε αποκτήσει σε δημοπρασία στα τέλη της δεκαετίας του '80, έναντι 154.000 δολαρίων.
Το πιάνο εμφανίζεται σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του ρομαντικού δράματος παραγωγής 1942, «Καζαμπλάνκα». Στο πλάνο, ο πιανίστας παίζει σε ένα μπαρ στο Παρίσι. Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν ρωτάει τον πιανίστα Σαμ (Dooley Wilson) «Που είναι ο Ρικ;» (Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ), ενώ στην συνέχεια του λέει: «Play it, Sam. Play. As time goes by…». Αυτή η φράση της, αποτελεί μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές ατάκες όλων των εποχών.
Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, με ειδική μνεία στις ερμηνείες των Μπόγκαρτ και Μπέργκμαν. Έλαβε περαιτέρω διαφήμιση τον Ιανουάριο του 1943, όταν έκανε πρεμιέρα στο Λος Αντζελες, την ίδια περίοδο με τη διάσκεψη της Καζαμπλάνκα. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1942, και οι κριτικοί της Νέας Υόρκης τη συμπεριέλαβαν στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Έχασε όμως το βραβείο των κριτικών από την ταινία «Ναυάγιο στα Νερά της Κρήτης» (In Which We Serve, 1942) του Νόελ Κάουαρντ.
Η «Καζαμπλάνκα», μέχρι και σήμερα, έχει κατακτήσει μια θέση στην καρδιά κάθε σινεφίλ, σε κάθε γωνιά της υφηλίου.




Πηγή: naftemporiki.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger