ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αχμαντινετζάντ: «Διανοητικά καθυστερημένοι» όσοι συγκεντρώνουν πυρηνικά

Αχμαντινετζάντ: «Διανοητικά καθυστερημένοι» όσοι συγκεντρώνουν πυρηνικά

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 | 20:40



Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα πως η εποχή της πυρηνικής αποτροπής έχει παρέλθει προ πολλού και πως όποια χώρα συγκεντρώνει πυρηνικά όπλα είναι «διανοητικά καθυστερημένη».

Ο ίδιος διέψευσε για μία ακόμη φορά πως το Ιράν προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, μία ημέρα μετά την επανεκλογή στην αμερικανική προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίον το Ιρανικό θα είναι ένα από τα πλέον ακανθώδη προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής του κατά τη δεύτερη θητεία του.

«Η περίοδος και η εποχή της χρήσης πυρηνικών έχει παρέλθει. Οι πυρηνικές βόμβες δεν είναι πλέον χρήσιμες και όσοι συγκεντρώνουν πυρηνικά όπλα είναι πολιτικά οπισθοδρομικοί και διανοητικά καθυστερημένοι», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ στους δημοσιογράφους σε ένα συμπόσιο για την προώθηση της δημοκρατίας, που διεξήχθη στη νήσο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Το ιρανικό έθνος δεν επιδιώκει να αποκτήσει μία ατομική βόμβα, ούτε έχει ανάγκη να κατασκευάσει μία. Για την άμυνά μας δεν έχουμε ανάγκη από μία ατομική βόμβα», πρόσθεσε. Ο Αχμαντινετζάντ υπογράμμισε πως αντιπρόσωποι κάθε κυβέρνησης και κάθε διεθνούς υπηρεσίας μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα του για να επαληθεύσουν πως το Ιράν δεν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ιρανός πρόεδρος είπε πως είναι ανοικτός για συνομιλίες με τον Ομπάμα για την επικράτηση της ειρήνης σε όλον τον κόσμο, ενώ ζήτησε να κλείσουν όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό.

Η επανεκλογή του Ομπάμα δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος, καθώς οι οικονομικές κυρώσεις έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στο θεοκρατικό καθεστώς. Ο αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ υποσχόταν πως θα τηρούσε πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τεχεράνη, εάν επικρατούσε στην προεδρική αναμέτρηση.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger