ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χιλιάδες Ισπανοί βγαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας...

Χιλιάδες Ισπανοί βγαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας...

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 | 19:40


Χιλιάδες Ισπανοί βγαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας
Γενική απεργία πραγματοποιείται στην Ισπανία, όπως και σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της ανασφάλειας που έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου.
Στη διάρκεια της νύχτας ομάδες απεργών κρατώντας κόκκινες σημαίες των δύο μεγάλων ισπανικών συνδικάτων, UGT και CCOO, βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων και πήραν θέσεις σε εισόδους εργοστασίων, εμπορικών κέντρων, αγορών και σταθμών για να συμμετάσχουν στην απεργία.
Στη Βαρκελώνη ομάδες συνδικαλιστών έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων έξω από την αγορά χονδρικής πώλησης Μερκαμπάρνα και στη Μαδρίτη εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν τα μεσάνυχτα, αποκλείοντας τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και αναγκάζοντας όσα καταστήματα ήταν ακόμα ανοικτά να κλείσουν, με το σύνθημα «Οχι, όχι δεν φοβόμαστε» να ηχεί στις λεωφόρους της ισπανικής πρωτεύουσας.
Οι πρώτες ώρες της απεργίας πέρασαν χωρίς σημαντικά επεισόδια, ενώ οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στο τέλος της ημέρας με δύο μεγάλες διαδηλώσεις, από τις οποίες η μία οργανώνεται από τα συνδικάτα και η άλλη από το κίνημα των αγανακτισμένων.
Γενική απεργία πραγματοποιείται επίσης σήμερα στην Πορτογαλία, ενώ στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Πολωνία έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις.
Για να διαφημιστεί η γενική απεργία στην Ισπανία, οι διοργανωτές έφτιαξαν και ένα βίντεο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ανάπνευσε», με το οποίο καλούν όλη την Ευρώπη να διαδηλώσει μαζί τους εναντίον της λιτότητας.



Πηγή: tsantiri

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger