ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ιταλία: Η υπηρεσία εισπράξεων φόρων στο YouTube

Ιταλία: Η υπηρεσία εισπράξεων φόρων στο YouTube

Written By Greekznews 1 on Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012 | 12:40

Και στο YouTube αποφάσισε να επεκταθεί η υπηρεσία εισπράξεων φόρων του ιταλικού δημοσίου (Agenzia delle Entrate) για να απλοποιήσει την επαφή με τους φορολογούμενους. Θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την... κατάθεση ενοικιαστηρίων, την εξασφάλιση δελτίων παροχής υπηρεσιών, την χορήγηση του αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και άλλες υποχρεώσεις και δικαιώματα των φορολογουμένων.

«Με διάφορα χρήσιμα βίντεο προσπαθούμε να πληροφορήσουμε τους πολίτες χωρίς να χρειαστεί να πάνε να καθίσουν άδικα στην ουρά», δηλώνει η Αντονέλα Γκορέτ, επικεφαλής του τομέα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της υπηρεσίας.

Η επιλογή των κύριων θεμάτων και πληροφοριών που ενδιαφέρουν τους φορολογούμενους έγινε σε συνεργασία με την Google, βάσει στατιστικών στοιχείων.

Η πρωτοβουλία παρουσιάζεται την ώρα ακριβώς που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολιτική διένεξη με θέμα την επιβολή φόρων: από την μία, ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν δίστασε να καταγγείλει «τεκμήρια εισοδήματος που θυμίζουν αστυνομοκρατούμενο κράτος», και για «απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό». Στον αντίποδα, ο νυν τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θεωρεί την πάταξη της φοροδιαφυγής βασική αποστολή της κυβέρνησής του. Η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές, που θα αρχίσει στο τέλος του έτους, πρόκειται οπωσδήποτε να εντείνει την διένεξη αυτή.
express.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger