ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι μετανάστες «μεγαλουργούν» στη Silicon Valley

Οι μετανάστες «μεγαλουργούν» στη Silicon Valley

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 03:30



Μια νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι το ένα τέταρτο των εταιρειών που ασχολούνται με νέες τεχνολογίες στις ΗΠΑ έχουν ιδρυθεί από μετανάστες.

Η έρευνα, που τιτλοφορείται «Οι Νέοι Μετανάστες Επιχειρηματίες της Αμερικής: Τότε και Τώρα», διαπιστώνει ότι ο ρόλος των αλλοδαπών στη Σίλικον Βάλεϊ είναι ακόμη σημαντικότερο απ’ όσο πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, το 44% όλων των εταιρειών που εδρεύουν στην “πρωτεύουσα της υψηλής τεχνολογίας” είχαν τουλάχιστον έναν μετανάστη μεταξύ των ιδρυτών τους.

Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Βίβεκ Ουάντουα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ, είπε ότι με βάση την έρευνα αυτή θα πρέπει οι Αμερικανοί βουλευτές να ενθαρρύνουν τη μετανάστευση εξειδικευμένων αλλοδαπών.

«Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν μια σημαντική μηχανή για την ανάπτυξή τους, ακριβώς τη στιγμή που η οικονομία χρειάζεται εταιρείες που θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης. Οι ΗΠΑ μπορούν να αναστρέψουν αυτήν την τάση, με αλλαγές στην πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής ζήτησε να δίνεται ειδική βίζα στους επιχειρηματίες και να αυξηθούν οι πράσινες κάρτες που χορηγούνται στους ειδικευμένους αλλοδαπούς για να εργάζονται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις.

«Πολλοί μετανάστες θα έμεναν ευχαρίστως στις ΗΠΑ για να ξεκινήσουν εταιρείες οι οποίες θα παρέχουν θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.Οι ερευνητές εξέτασαν ένα τυχαίο δείγμα 1.882 εταιρειών (από τις 100.000 και πλέον) που ιδρύθηκαν την τελευταία εξαετία.

Διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες είχαν ιδρυθεί από Ινδούς μετανάστες (το 33,2%) και ακολουθούν οι Κινέζοι (8,1%), οι Βρετανοί (6,3%), οι Καναδοί (4,2%), οι Γερμανοί (3,9%), οι Ισραηλινοί (3,5%), οι Ρώσοι (2,4%), οι Κορεάτες (2,2%), οι Αυστραλοί (2%) και οι Ολλανδοί (2%).
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger