ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Reuters: Τα κέρδη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος

Reuters: Τα κέρδη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 22:40




Σε μια αποκάλυψη για την τεράστια αποζημίωση που έλαβε ο Γιώργος Προβόπουλος όταν «άφησε» την τράπεζα Πειραιώς, προχωρά με σημερινό του δημοσίευμα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Προβόπουλος έλαβε αποζημίωση ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ όταν εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς- «μίας μεγάλης τράπεζας που τώρα ρυθμίζει» από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας-, προκειμένου να αναδειχθεί σε μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2008.

Στην ουσία, τα χρήματα αυτά δεν ήταν αποζημίωση, αλλά επιβράβευση της ανέλιξης τους κου Προβόπουλου στην υψηλή θέση στην τραπεζική κλίμακα σε ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο, αναφέρει το πρακτορείο, που στη συνέχεια διευκρινίζει ότι λόγω φόρων το ποσό της επιβράβευσης έπεσε στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει, αναφέροντας πως ο κ. Προβόπουλος, «ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει παίξει ρόλο- κλειδί στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και περιμένει να λάβει ακόμα 50 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων από το νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ».

Ωστόσο, προσθέτει το πρακτορείο, πως η «Τράπεζα της Ελλάδος έχει επίσης δεχθεί κριτική για την πρόσφατη διάσωση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, την οποία Έλληνες βουλευτές της αριστεράς την χαρακτήρισαν ως “ληστεία του αιώνα”. Σύμφωνα με τη συμφωνία διάσωσης, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα μη εξυπηρετούμενα κεφάλαια της ΑΤΕ σε μία “κακή τράπεζα” και τα υπόλοιπα (σ.σ. υγιή) στην Τράπεχα Πειραιώς».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger