ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Pussy Riot: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του συγκροτήματος

Pussy Riot: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του συγκροτήματος

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 17:20




Για τις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης τριών μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, λόγω διαφορών σχετικά με τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η 22χρονη Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η 30χρονη Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς και η 24χρονη Μαρία Αλεχίνα καταδικάστηκαν τον Αύγουστο σε δύο χρόνια φυλάκιση «για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους λόγω της "πανκ προσευχής" τους κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας» τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η αναβολή ανακοινώθηκε μετά την διαμαρτυρία της Σαμουτσέβιτς ότι το αίτημά της να οριστεί νέος συνήγορός για την υπεράσπισή της δεν έχει ικανοποιηθεί. Οι συνήγοροι των Pussy Riot έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πολλές ελπίδες για αποφυλάκιση των τριών, την στιγμή που ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την πράξη τους.

Από την πλευρά της, η ορθόδοξη ρωσική εκκλησία έκρινε ότι δεν αξίζουν επιεική μεταχείριση εάν δεν μετανοήσουν, πράγμα που οι ίδιες αποκλείουν. «Δεν έχουμε σχεδόν καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει η κρίση του δικαστηρίου», δήλωσε η δικηγόρος Βιολέττα Βόλκοβα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι η μείωση της ποινής σε έξι μήνες», πρόσθεσε. Η υπόθεση έχει διχάσει τη ρωσική κοινωνία και προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger