ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μέχρι και μικρά παιδιά στα συσσίτια των Δειλινών! [Photos]

Μέχρι και μικρά παιδιά στα συσσίτια των Δειλινών! [Photos]

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 08:50

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τα συσσίτια που διεξάγει κάθε Σαββατοκύριακο ο φιλανθρωπικός σύλλογος... “Aλληλεγύη” στα Δειλινά, με συνανθρώπους μας ακόμα και μικρά παιδιά να προσέρχονται από νωρίς για ένα πιάτο φαί.

Ο κ. Βαγγέλης Μπατζόπουλος υπεύθυνος αυτής της κίνησης, μίλησε στο CretePlus.gr, κάνοντας έκκληση σε έχοντες και κατέχοντες να βοηθήσουν την κατάσταση.

Χαρακτηριστικά μας αναφέρει: “Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν ένα πιάτο φαί να φάνε το 2012! Είναι ντροπή μας σαν κοινωνία να έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο. Αρχικά κάθε Κυριακή και εδώ και λίγο διάστημα κάθε Σάββατοκύριακο, προσπαθούμε να κάνουμε τα αυτονόητα για τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε την στήριξη που περιμένουμε. Θέλουμε κι άλλους στο πλευρό μας…”

Το CretePlus.gr βρέθηκε χθες Σάββατο στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Δειλινά που διεξάγονται τα συσσίτια και κατέγραψε ιδίοις όμμασι, τα όσα περιγράφει ο κ. Μπατζόπουλος.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, όχι μόνο άστεγοι και ξεχασμένοι από τη ζωή αλλά και άνθρωποι χτυπημένοι από την κρίση μαζί με τα παιδιά τους, είχαν στηθεί από νωρίς το πρωί μέχρι την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες της αίθουσας και σερβιρίστηκε το φαγητό.

“Προσπαθούμε με τη συμπαράσταση μόνο δύο επιφανών επιχειρηματιών του Ηρακλείου αλλά και δικούς μας κυρίως πόρους να χρηματοδοτήσουμε το εγχείρημα αυτό, με ορισμένους να μην ευαισθητοποιούνται στο βαθμό που απαιτεί η κατάσταση. Ένας από αυτούς είναι και η ΔΕΗ, η οποία μας έχει κόψει το ρεύμα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να περιμένουμε έναν δύσκολο χειμώνα και να μην ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε…” , τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου “Αλληλεγύη” κ. Κωνσταντίνος Νηστικάκης που παρενέβη στη συζήτηση.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί, μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι έπαιρναν σε σακούλες και μπολ το φαγητό και δεν έτρωγαν μαζί με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες στα τραπέζια της αίθουσας. Ρωτήσαμε λοιπόν να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ο κ. Μπατζόπουλος μας διευκρίνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που λόγω ντροπής ή της αδυναμίας τους να μπουν στην ουρά -βάσει του εύπορου πρότερού τους βίου ή κινητικών δυσκολιών- για τους οποίους υπάρχει ειδικός διανομέας όπου μετά το πέρας του συσσιτίου, μεταφέρει διακριτικά τα πακέτα από σπίτι σε σπίτι.


Παράλληλα έκανε έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο το έργο τους να το πράξουν ανώνυμα ή επώνυμα κάθε Σαββατοκύριακο την ώρα του συσσιτίου 12:00 με 2:30 περίπου, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Δειλινά. Οτιδήποτε θα μπορούσε να προσφέρει κανείς θα ήταν χρήσιμο, κυρίως όμως γάλα, μακαρόνια, ντοματοχυμοί, λάδι, νερό, τυποποιημένα προϊόντα, ρούχα και χρήματα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger