ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βotox: Ο γιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας!

Βotox: Ο γιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας!

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 13:00

Όταν το 1968 νευρολόγοι, ορθοπεδικοί και οφθαλμίατροι αναζητούσαν νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για διάφορες νευρομυϊκές παθήσεις που ταλαιπωρούσαν τους ασθενείς τους, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το botox με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο Life2day.gr ο Σπύρος Βλαχόπουλος – Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.

Η χρήση του επεκτάθηκε και σε άλλες ειδικότητες και ενδείξεις όπου και χρησιμοποιείται με άριστα αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Όταν μιλάμε για το botox, μιλάμε για την εμπορική ονομασία της αλλαντικής τοξίνης τύπου Α που προέρχεται από το βακτηρίδιο clostridium botulinum. Η δε μορφή του είναι ενέσιμη. Η Βοτουλινική τοξίνη είναι μια ειδικά επεξεργασμένη πρωτεΐνη η οποία μειώνει ή αναστέλλει τη μυϊκή κίνηση. Με αυτό τον τρόπο μειώνει έως και εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης.

Η ουσία ακινητοποιεί τις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα και προκαλούν ρυτίδωση, χωρίς όμως να ακινητοποιεί όλο το μυϊκό σύστημα της περιοχής του προσώπου όπου γίνεται η εφαρμογή. Ουσιαστικά γίνεται μια χημική απονεύρωση, πλήρως αναστρέψιμη το επόμενο εξάμηνο.

Η Βοτουλινική τοξίνη είναι εντελώς ακίνδυνη για τον οργανισμό με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και προφίλ ασφαλείας, με 25 έτη εφαρμογή στον ευαίσθητο τομέα της Οφθαλμιατρικής και Νευρολογίας και με 12ετή παρουσία στην Κοσμητική Ιατρική, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης και των Η.Π.Α, χρησιμοποιείται ευρέως στην Κοσμητική Ιατρική για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου.

Η ενδεδειγμένη ηλικία με τα καλύτερα αποτελέσματα είναι μετά τα 30,όπου η θεραπεία με botoxεξασφαλίζει ορατά και φυσικά εντυπωσιακά αποτελέσματα, χωρίς να αποκλείονται και μικρότερες ηλικίες εφόσον υπάρχει η ένδειξη.

ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ……..ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Στις ερωτήσεις σας απαντάει ο Σπύρος Βλαχόπουλος – Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος .

Αν σταματήσω να κάνω ΒΟΤΟΧ τι θα πάθω;

Απολύτως τίποτα! Απλά επιδερμίδα θα επανέλθει εκεί που ήταν πριν την θεραπεία και μάλιστα σε καλύτερη ελαφρά κατάσταση από τι ήταν.

Αν κάνω 10 χρόνια συνέχεια ή και περισσότερο θα πάθω κακό;

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα ασχέτως ετών που θα γίνει συνεχόμενα, γιατί το προϊόν δεν κάνει συστηματική απορρόφηση, άρα δεν έχει αθροιστική δράση.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω;

Το τέλειο θα ήταν να γίνεται 2-3 φορές το χρόνο.

Διόρθωση μετά γίνεται;

Φυσικά και γίνεται διόρθωση μετά την πάροδο 15 ημερών.

Αν βάλουμε περισσότερο – λιγότερο πώς θα είναι;

Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο, η δόση είναι εξατομικευμένη.

Μήπως να βάζαμε και λίγο στο στήθος;

Όχι προς το παρών δεν έχουμε κάποια επίσημη έρευνα που να δείχνει την αποτελεσματικότητα του botox στο στήθος. Υπάρχουν πάντως αρκετές επιστημονικές έρευνες, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα , για τη χρήση του botox σε λαιμό και ντεκολτέ καθώς επίσης και στην περιοχή του κόλπου για γυναίκες που παρουσιάζουν δυσπαρευνία (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή)

Είμαι έγκυος τι γίνεται;

Μπορεί να γίνει αλλά θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε μετά το πέρας της κύησης.

Είμαι κρυωμένη με πυρετό, να το κάνω;

Δυστυχώς όχι, θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει γιατί στην αντίθετη περίπτωση ο πυρετός θα ακύρωνε τη δράση του ΒΟΤΟΧ.

Πόση ώρα θα μου πάρει; Η διάρκεια δεν ξεπερνά τα 15-30 λεπτά ανάλογα τον τύπο σας

Αφού είναι τοξίνη πώς δεν κάνει κακό; Είναι θέμα ποσότητας, η αλλαντική τοξίνη για να δημιουργήσει πρόβλημα θα πρέπει να δοθεί σε εκατονταπλάσια(ΙΟΟΧ) ποσότητα και μάλιστα σε μία και μόνο έγχυση.

Τι παρενέργειες έχει; οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες και περιορίζονται σε ελάχιστο πονοκέφαλο μικρής διάρκειας, και σπανιότερα πτώση του βλεφάρου που όμως διορθώνεται μετά την πάροδο 15 ημερών.

Είναι δοκιμασμένο ή θα πάθω τίποτα; Υπάρχει εμπειρία 25+ ετών χρήσης με μηδενικές παρενέργειες.

Πόσοι κάνουν ΒΟΤΟΧ στην Ελλάδα κάθε χρόνο;

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο μόνο για κοσμητολογική χρήση κάνουν ΒΟΤΟΧ 25.000 άτομα και άλλα τόσα για νευρολογικές παθήσεις.

Άμα κάνω ΒΟΤΟΧ μπορώ να κάνω LASER ή και άλλες αγωγές;

Σε περίπτωση συνδυαστικού προγράμματος με εφαρμογή (π.χ αντιοξιδοτικής θεραπείας ή Αποτρίχωσης), το προϊόν πρέπει να εφαρμόζονται στο τέλος του προγράμματος ή κατόπιν συνεννόησης .Πρόσφατες πάντως έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα lasers,RF, smoothbeam δεν απενεργοποιούν το botox αμέσως μετά την έγχυση.

Είναι εγκεκριμένο φάρμακο;

Ναι, είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Η.Π.Α. για κοσμητολογική χρήση καθώς επίσης και στη χώρα μας

Και γιατί να μην βάλω κρέμες με botox και να αποφύγω τις βελόνες;

Δεδομένου του ότι είναι εναίσιμο σκεύασμα και δρα απευθείας στον μυ και είναι σίγουρα εξαιρετικά αποτελεσματικό, στην περίπτωση των σχετικών επιφανειακής επάλειψης προϊόντων που ενδέχεται να δρουν συμπληρωματικά.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger