ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χριστόφιας: O ευρωπαϊκός προϋπολογισμός χρειάζεται συλλογική απόφαση

Χριστόφιας: O ευρωπαϊκός προϋπολογισμός χρειάζεται συλλογική απόφαση

Written By Greekznews 1 on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 | 14:50

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι...
στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία θα πρέπει συλλογικά να αποφασισθεί ένας ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, ο οποίος θα λειτουργήσει ως «κύριο εργαλείο μαζικής κλίμακας επενδύσεων στον ευρωπαϊκό χώρο».

Μιλώντας σε δείπνο του συνεδρίου του περιοδικού Economist, με θέμα "Το πολιτικό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης", ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι επιβάλλεται μια δέσμευση αμοιβαίας ευθύνης απ' όλα τα κράτη- μέλη, για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Αυτή η διαδικασία, τόνισε, «θα πρέπει να είναι διαλεκτική, να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους και της κάθε περιοχής και να επιδεικνύεται η απαραίτητη ευελιξία».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Κύπρος έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο Μηχανισμό Στήριξης και διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την Κυπριακή προεδρία.

Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι οι αγορές δεν πρέπει να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, διότι αυτό θα είναι σε βάρος των κοινωνιών και των χωρών.

Για τα σκληρά μέτρα λιτότητας είπε ότι «ροκανίζουν το κοινωνικό κράτος, υποσκάπτουν το μοντέλο κοινωνικής ευημερίας που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια και προκαλούν περαιτέρω ύφεση στις οικονομίες και τις ρίχνουν σε ένα φαύλο κύκλο, από τον οποίο δεν μπορούν εύκολα να βγουν».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger