ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η "Mrs Microsoft" αφιερωμένη στις φιλανθρωπίες

Η "Mrs Microsoft" αφιερωμένη στις φιλανθρωπίες

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 22:00


«Είναι ντροπή να πεθαίνεις πλούσιος» είχε πει κάποτε ο φιλάνθρωπος Αντριου Κάρνεγκι, και αυτό αποτελεί σήμερα το μότο της Μελίντα Γκέιτς, η οποία το 1996 παντρεύτηκε τον μεγιστάνα της Microsoft.

Η ισχυρή γυναίκα, η οποία θα μπορούσε να περνάει τον χρόνο της χαλαρώνοντας στην αξίας 95 εκατομμυρίων ευρώ βίλα της παίζοντας με τα τρία παιδιά της και πηγαίνοντας σε spa και κομμωτήρια, απασχολείται καθημερινά στο ίδρυμα «Bill & Melinda Gates» προκειμένου να χαρίσει μία ευκαιρία ζωής, υγείας, μόρφωσης και ελπίδας σε όσους δεν ευνοήθηκαν από τη μοίρα όσο η ίδια.

Στη μηνιαία ατζέντα της υπάρχουν τακτικές επισκέψεις στις πιο φτωχές γειτονιές του Μπαγκλαντές, στις παραγκούπολεις της Βραζιλίας, στα ιδρύματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς με AIDS και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.

«Ολες οι ζωές έχουν την ίδια αξία» λέει με αφοπλιστική απλότητα η Mrs Microsoft, η οποία αυτό το διάστημα προωθεί εκστρατεία συγκέντρωσης τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προσφέρει ασφαλή αντισύλληψη σε 120 εκατομμύρια γυναίκες σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Παράλληλα όμως με τις δραστηριότητες του ιδρύματος, η Μελίντα Γκέιτς αποδεικνύεται υπεύθυνη μητέρα.

«Κάθε χρόνο πηγαίνω να γνωρίσω τους νέους δασκάλους των παιδιών μου και τους λέω να με ειδοποιήσουν αν συμπεριφέρομαι υπερπροστατευτικά, γιατί αυτό είναι το τελευταίο που θα ήθελα. Και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές έχουν βρει το θάρρος να μου το πουν», παραδέχεται η σύζυγος του Νο 2 πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

Με τόσο γεμάτο πρόγραμμα όμως, προλαβαίνει άραγε η κυρία Γκέιτς να απολαύσει στιγμές ηρεμίας;

«Για μένα, η ύψιστη πολυτέλεια είναι να περάσω ένα βράδυ Παρασκευής στο σπίτι παρακολουθώντας κάποια ταινία αγκαλιά με ένα μπολ ποπκόρν, όχι πολύ αλατισμένο» εξηγεί η Mrs Microsoft, η οποία πρόσφατα έπεισε τον σύζυγό της να δωρίσουν το 95% της περιουσίας τους (περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ) σε φιλανθρωπίες.

Αλλωστε, όπως σχολίασε εύστοχα ο οικονομολόγος Γουόρεν Μπάφετ: «Οι Γκέιτς έχουν αρκετά χρήματα για να κάνουν οτιδήποτε, αλλά όχι τόσα για να μην κάνουν τίποτα»
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger