ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Mηδενική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

Mηδενική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

Written By Greekz News on Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 | 06:10


Το πιο πιθανό είναι ότι "η οικονομία της ευρωζώνης να πρέπει να αναμείνει το 2014 για να ανακάμψει", σύμφωνα με την πλειοψηφία των 100 οικονομολόγων που έλαβαν μέρος στην ειδική δημοσκόπηση που κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Reuters.
Μια μειοψηφία (17) βλέπει ανάκαμψη αυτήν ήδη το 2013. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα υπάρξει "ύφεση στην ευρωζώνη", αν και "ήπια", εκτιμά η πλειοψηφία.
Οι πρόσφατες κινήσεις της ΕΚΤ δεν επαρκούν εντούτοις ώστε να ξανατεθεί σε τροχιά ανάκαμψης η οικονομία των 17 μελών της ευρωζώνης, αναφέρει σε αυτήν τη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των ιδίων οικονομολόγων, επιθυμώντας "ακόμα ριζοσπαστικότερη προσέγγιση του προβλήματος εκ μέρους της ΕΚΤ" ώστε αυτή η παρατεταμένη κρίση να τελειώσει. Τονίζει, ταυτοχρόνως, ότι "μπορεί, συνάμα, να μην έχει, ακόμα, ξεπεραστεί το χειρότερο για την ευρωζώνη".
Το τέταρτο τρίμηνο του 2012 η πλειοψηφία φρονεί ότι η οικονομία της ευρωζώνης δεν θα συρρικνωθεί, απλά θα παραμείνει στάσιμη.
Η πλειοψηφία θεωρεί ότι τα πάντα συναρτώνται με τις άμεσες εξελίξεις στην πρώτη οικονομία της ευρωζώνης που είναι η γερμανική. Για Γαλλία, Ιταλία, δεύτερη και τρίτη οικονομία της ευρωζώνης, αντίστοιχα, προβλέπεται ωσαύτως ένα "σκληρό" 2013 στο οικονομικό πεδίο. "Σφίγγουν τη ζώνη εμμένοντας σε πλάνα οικονομικής λιτότητας" πολλές κυβερνήσεις στην ευρωζώνη, που συνεχίζει να κατατρύχει η "μείζων απειλή" της κρίσης χρέους, έτσι περιγράφει την συγκυρία η πλειοψηφία αυτών των 100 οικονομολόγων. 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger