ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι τάφοι γίνονται high-tech στην Αυστρία

Οι τάφοι γίνονται high-tech στην Αυστρία

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 11:50


Μπορεί το νεκροταφείο να είναι το τελευταίο μέρος όπου θα περίμενε κανείς να δει την ύπαρξη διαδραστικής τεχνολογίας, αλλά μία εταιρεία σε μία μικρή αυστριακή πόλη έχει διαφορετική γνώμη.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Αpetos σκέφτηκε τη δημιουργία κωδικών ταχείας ανταπόκρισης, οι οποίοι μπορούν να διαβαστούν απ' οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο κάτοχο συσκευής smartphone ή tablet.


Ο επικεφαλής του πρότζεκτ, Joerg Bauer, υποστηρίζει ότι ο απώτερος σκοπός είναι η παροχή βοήθειας στα άτομα ώστε να ξεπεράσουν με πιο ομαλό τρόπο το πένθος τους. «Από τη μία πλευρά προσφέρουμε ψυχολογική υποστήριξη κατευθείαν μέσα από τη διαδικτυακή μας πύλη, και από την άλλη πλευρά θέλουμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις, θέλουμε να αποτυπώσουμε τις μνήμες αυτές στους τάφους στη μορφή κωδικών QR, μέσω των οποίων, αυτό το περιεχόμενο και οι αναμνήσεις μπορούν να παρέχονται στην οικογένεια, τους φίλους, ή τους συναδέλφους», τονίζει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ήδη πολλές διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν τους εν λόγω κωδικούς για την προώθηση διαφόρων προϊόντων τους.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείες πιστεύουν ότι με την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής, θα μεταδίδονται πληροφορίες για τους προγόνους μας ενώ δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος φθοράς, καθώς όλα τα δεδομένα θα είναι ψηφιακά.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger