ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Guardian: Το ελληνικό μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ από τον Τσίπρα

Guardian: Το ελληνικό μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ από τον Τσίπρα

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 18:10




Η Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει από την κρίση που προκάλεσε η λιτότητα, αλλά νόμο εάν επανασχεδιαστεί από και για τους ανθρώπους είναι το μήνυμα που περνά ο Αλέξης Τσίπρας σε δημοσίευμα του στον Guardian με τίτλο «Το ελληνικό μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ».

Όταν η Άγκελα Μέρκελ επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη, θα βρει μία Ελλάδα στον πέμπτο συνεχή χρόνο της ύφεσης, αναφέρει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2008 και το 2009, η ύφεση ήταν αποτέλεσμα της διάχυσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Έκτοτε, έχει προκληθεί και έχει γίνει βαθύτερη από την πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την τρόικα. Οι πολιτικές αυτές καταστρέφουν τον ελληνικό λαό» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για την υψηλή ανεργία και τις τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να σταματήσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. «Γιατί επιμένουν τόσο δογματικά σε αυτήν την καταστροφική πολιτικά και οικονομικά οδό;» αναρωτιέται ο κ. Τσίπρας. «Πιστεύουμε ότι στόχος τους δεν είναι να επιλύσουν την κρίση χρέους, αλλά να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο κανόνων σε όλη την Ευρώπη, βασισμένο στο φθηνό εργατικό δυναμικό, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τις χαμηλές δημόσιες δαπάνες και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Οι πολιτικές του φόβου και του εκβιασμού που χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα είναι η καλύτερη απεικόνιση αυτής της στρατηγικής» συμπληρώνει ο ίδιος.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο που θα προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να αμφισβητήσει το νεοφιλελευθερισμό και να οδηγήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες στο δρόμο της ανάκαμψης Αυτό το σχέδιο θα επιτύχει μόνο αν οι λαϊκοί αγώνες αλλάξουν ριζικά την ισορροπία δυνάμεων. Αυτοί οι αγώνες έχουν ξεκινήσει ήδη και έχουν οδηγήσει στην άνοδο της αριστεράς και των κινημάτων αντίστασης σε όλη την Ευρώπη. Αυτές οι αξίες πρέπει να επικρατήσουν. Διαφορετικά, η Ευρώπη θα γυρίσει πίσω σε ένα σκοτεινό παρελθόν, το οποίο πιστεύαμε πως είχε περάσει ανεπιστρεπτί» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger