ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σταθμός του Galileo θα εγκατασταθεί στην Κύπρο

Σταθμός του Galileo θα εγκατασταθεί στην Κύπρο

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 10:20

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία για εγκατάσταση στην Κύπρο επίγειου σταθμού λήψης δορυφόρων μέσης τροχιάς για την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της ΕΕ, με την ονομασία... SAR/GALILEO (MEOLUT).

Ο επίγειος σταθμός στην Κύπρο θα αποτελεί μέρος ενός δικτύου τριών σταθμών που θα αναμεταδίδουν σήματα κινδύνου που λαμβάνονται από τους δορυφόρους Galileo για τη διάσωση ομάδων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι άλλοι δύο σταθμοί θα βρίσκονται στη Νορβηγία και την Ισπανία (Κανάρια Νησιά).

Την συμφωνία υπέγραψαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Επίτροπος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, Αντόνιο Ταγιάνι. Ο σταθμός εγκαθίσταται στο πλαίσιο του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης GALILEO – COSPASS/SARSAT. Χάρη στις δυνατότητες του Galileo, θα είναι πλέον ευκολότερο να εντοπιστεί η θέση των ανθρώπων ή σκαφών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το πρόγραμμα Galileo εγκαθιστά ένα βελτιωμένο παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης που παρέχει μια εγγυημένη παγκόσμια υπηρεσία προσδιορισμού θέσης με υψηλή ακρίβεια. Από το 2014 θα προσφέρει τρεις υπηρεσίες, την ανοικτή υπηρεσία (δωρεάν), την κρατικά ελεγχόμενη υπηρεσία (PRS) και την υπηρεσία αναζήτησης και διάσωσης. Αλλες υπηρεσίες που θα ακολουθήσουν αργότερα περιλαμβάνουν μια εμπορική υπηρεσία και μια υπηρεσία ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, για υψηλότερο ρυθμό διεκπεραίωσης δεδομένων και για μεγαλύτερης ακρίβειας δεδομένα ταυτοποίησης.

Το Galileo είναι διαλειτουργικό και συμβατό με το GPS. Αναμένεται να αποφέρει 90 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον έσοδα στη βιομηχανία. Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της Ευρώπης πρόκειται να γίνει λειτουργικό και συνεπώς το επίκεντρο πρέπει πλέον να τεθεί στην παροχή υπηρεσιών προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών και της οικονομίας, σύμφωνα με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» της Επιτροπής.

Το σύστημα υποστηρίζει πολλούς τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας με τις υπηρεσίες του, όπως: τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, τις εταιρείες διαχείρισης του στόλου, τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, τις επιχειρήσεις διάσωσης, τις ειρηνευτικές αποστολές. Ολοι οι τομείς αυτοί θα επωφεληθούν από τη δωρεάν ανοικτή υπηρεσία, την κρατικά ελεγχόμενη υπηρεσία δημόσιου χαρακτήρα και την υπηρεσία αναζήτησης και διάσωσης.

Επιπλέον, το πρόγραμμα Galileo εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία σε μια τεχνολογία που γίνεται κεφαλαιώδους σημασίας, μεταξύ άλλων και για τομείς όπως τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. To σύστημα που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα Galileo αναμένεται να αποφέρει 90 δισεκατομμύρια ευρώ για μια 20ετή περίοδο από την άποψη πρόσθετων εσόδων στη βιομηχανία και από την άποψη δημόσιων και κοινωνικών οφελών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger