ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι κινέζοι παρακάμπτουν το firewall και... τουιτάρουν

Οι κινέζοι παρακάμπτουν το firewall και... τουιτάρουν

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 02:20



Παρά το γεγονός ότι στην Κίνα λειτουργεί το περίφημο "Great Firewall" που φιλτράρει ό,τι η κυβέρνηση δε θέλει να φτάσει στους χρήστες, ενώ έχουν απαγορευτεί το Twitter και το Facebook, πολλοί χρήστες το παρακάμπτουν.

Τα δύο κοινωνικά δίκτυα, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στη χώρα, παρά τον αποκλεισμό τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών GlobalWebIndex, αφού οι χρήστες βρίσκουν τρόπους να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις.

Οι κινέζοι χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα της GlobalWebIndex, ρωτήθηκαν για τις υπηρεσίες που χρησιμοποίησαν τον τελευταίο μήνα και το 25% απάντησε ότι έκανε χρήση του Google+, παρά το ότι και αυτό έχει μπλοκαριστεί, το 15% του Facebook και το 8% του Twitter.

Η GlobalWebIndex καταγράφει την ανάπτυξη των social media στην Κίνα από το 2009. Τότε υπήρχαν 11,8 εκατομμύρια χρήστες του Twitter αριθμός που έγινε 35 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Αντίστοιχα, οι χρήστες του Facebook έφτασαν τα 65,2 εκατομμύρια από τα 7,9.

Πως οι κινέζοι όμως καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στα Facebook και Twitter; Κάνοντας χρήση διάφορων virtual private networks (VPNs), virtual cloud networks (VCNs), ή διεθνώς δρομολογημένων (routed) συνδέσεων εκτός Κίνας, με αποτέλεσμα να μή μπορούν να ανιχνευθούν πως βρίσκονται εντός της χώρας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger