ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στα σκαριά τραπεζικό πάντρεμα Εθνικής - Eurobank;

Στα σκαριά τραπεζικό πάντρεμα Εθνικής - Eurobank;

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 16:30




Ένας νέος τραπεζικός όμιλος, ο ισχυρότερος ως προς τα χαρτοφυλάκια που θα διαθέτει στην Ελλάδα, φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά. Ο τραπεζικός γάμος μεταξύ Alpha Bank και Εμπορικής με τις γαλλικές «ευλογίες» της Credit Agricole και η ολοκλήρωση της συγκρότησης ισχυρού ομίλου γύρω από την Τράπεζα Πειραιώς με την εξαγορά της Αγροτικής και -όπως όλα δείχνουν- της Γενικής Τράπεζας συντελούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

Ήταν φανερό μετά τα τελευταία deals στον τραπεζικό χώρο πως η Eurobank δεν θα μπορούσε να συνεχίσει μόνη της προκειμένου να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίησή της με επιτυχία, χωρίς μία σημαντική τονωτική «ένεση».

Οι τράπεζες που εναπομένουν για να εξαγοραστούν, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η υπό πώληση Millennium, δεν είναι -όπως δείχνουν τα πράγματα- σημαντικά «φιλέτα» που θα έδιναν στην Eurobank μία νέα πνοή.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον τραπεζικό χώρο, τα επιτελεία της Εθνικής και της Eurobank βρίσκονται σε προχωρημένη φάση συζητήσεων για τη συγχώνευση των δύο μεγάλων τραπεζών που θα καταλήξει στη δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της χώρας.

Οι συγκυρίες, αλλά -όπως φαίνεται- και η μελέτη της blakroc, της οποίας το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο μέχρι την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, συντελούν στη συγκρότηση τριών μεγάλων τραπεζικών πυλώνων στη χώρα.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, βεβαίως, για να προεξοφλήσει κανείς την επιτυχή κατάληξη του αρραβώνα μεταξύ Εθνικής και Eurobank. Ο τραπεζικός χώρος θυμάται πως τουλάχιστον δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν επιχειρήθηκε το πάντρεμα μεταξύ Εθνικής και Alpha Bank χωρίς καμία επιτυχία, ενώ υπήρξαν -ως γνωστόν- και προχωρημένα σενάρια συγχώνευσης της Alpha Bank με την Eurobank, σενάρια τα οποία δεν απέδωσαν τελικά.

Το deal ανάμεσα στις δύο τράπεζες φαίνεται πως έχει το «πράσινο φως» τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανή συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και θα μειώσει αισθητά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger