ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο Erdogan & το συριακό αεροπλάνο

Ο Erdogan & το συριακό αεροπλάνο

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 07:20


Εξοπλισμός και στρατιωτικά εφόδια είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε χθες στο συριακό αεροσκάφος που εξαναγκάστηκε με F-16 σε προσγείωση στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.
Ο Erdogan δήλωσε ότι αφού έγινε η σχετική έρευνα, καταγράφηκε και κατασχέθηκε το εν λόγω υλικό. Είπε μάλιστα ότι οι αρμόδιες αρχές ερευνούν για τι ακριβώς πρόκειται και τόνισε πως «αν παραστεί ανάγκη θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως «δόθηκε στους επιβάτες η δυνατότητα να ξεκουραστούν στην αίθουσα αναμονής, αλλά βγήκαν μόνο μερικά άτομα, τα οποία στη συνέχεια επέστρεψαν στο αεροσκάφος. Τους παρασχέθηκαν στο αεροσκάφος και τρόφιμα».
Ο Ερντογάν είπε ότι «σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, τα πολιτικά αεροσκάφη σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μεταφέρουν όπλα, εφόδια και άλλο στρατιωτικό υλικό» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς παραβιάστηκε αυτή η απαγόρευση. Πρόκειται για εφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό με αποστολέα έναν ρωσικό οργανισμό και παραλήπτη το υπουργείο Άμυνας της Συρίας».
Ερωτηθείς εάν η αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Putin στην Τουρκία οφείλεται στο περιστατικό αυτό, ο Εrdogan είπε ότι «η επίσκεψη είναι κάτι στο οποίο μείναμε σύμφωνοι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε πριν από τέσσερις μέρες με τον πρόεδρο Putin. Οι διπλωματικές αρχές των δύο χωρών, μετά τη συνομιλία αυτή καθόρισαν ως ημερομηνία επίσκεψης την 3η Δεκεμβρίου, πράγμα που ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα. Συνεπώς τα δύο θέματα δεν έχουν μεταξύ τους καμία σχέση».


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger