ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αρχαία ρυάκια νερού στον Άρη εντόπισε το Curiosity

Αρχαία ρυάκια νερού στον Άρη εντόπισε το Curiosity

Written By Greekznews 3 on Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012 | 01:30


Το Curiosity της NASA είδει υπάρχει και εξερευνάει την επιφάνεια του πλανήτη Άρη και παρά το λίγο διάστημα ήδη έχει δώσει στους επιστήμονες σημαντικές πληροφορίες.

Μάλιστα μια από αυτές ήταν και ότι που βρίσκεται , βρήκε ενδείξεις ότι κάποτε έτρεχε νερό στον πλανήτη Άρη.

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις επιστημόνων . Το Curiosity έστειλε φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά κροκαλοπαγή πετρώματα που αποτελούνται από χαλίκια και άμμο.

Οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν, από το μέγεθος και το στρογγυλεμένο σχήμα των πετρωμάτων , ότι κάποτε μεταφέρθηκαν και διαβρώθηκαν από τρεχούμενο νερό.

Ετσι, πιστεύουν ότι ο ρομποτικός εξερευνητής εντόπισε ένα δίκτυο από αρχαία ρυάκια. Ακόμη, προσθέτουν ότι τα πετρώματα εναποτέθηκαν πριν από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια.

Τα ρυάκια του νερού μπορεί να έμειναν στην επιφάνεια του Αρη για πολύ χρόνο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ερευνητή Μπιλ Ντίτριχ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ, το νερό μπορεί να κυλούσε για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.


Οι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη είχαν εδώ και καιρό τραβήξει φωτογραφίες από κανάλια στην επιφάνεια, που δημιουργήθηκαν από τη ροή κάποιου υγρού, πιθανότατα νερού όμως η ανακάλυψη του Curiosity στον κρατήρα Γκέιλ, όπου προσεδαφίστηκε, ενισχύει αυτή την πεποίθηση.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger