ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κίνδυνος λεπτοσπείρωσης στη Ζακύνθο

Κίνδυνος λεπτοσπείρωσης στη Ζακύνθο

Written By Greekznews 1 on Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 | 08:40


Για έξι ύποπτα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας, κάνει λόγο με επείγουσα ανακοίνωσή της η...
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, διευκρινίζοντας ότι από αυτά τα δύο έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά και τα υπόλοιπα διερευνώνται.

Επειδή η λεπτοσπείρωση είναι σημαντική ανθρωποζωονόσος και μεταδίδεται στον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα άμεσα ή έμμεσα, με τα ούρα τρωκτικών ή με μολυσμένα από αυτά τρόφιμα ή νερό, η Διεύθυνση ενημερώνει τους κατοίκους να εφαρμόζουν τα βασικά προληπτικά μέτρα, που είναι:

1. Καθαρισμός των ιδιωτικών χώρων από τους κατοίκους, όπως αυλές, αποθήκες, στάβλοι, χώροι διατήρησης οικοσίτων και κατοικιδίων ζώων από απορρίμματα, λιμνάζοντα νερά και οικοπέδων εντός κατοικημένων περιοχών κ.λπ.Βασικός σκοπός της καθαριότητας είναι οι ποντικοί να μη βρίσκουν φαγητό, νερό και κρύπτες.

2. Συστηματική μυοκτονία των παραπάνω χώρων, όταν διαπιστώνεται με οποιονδήποτε τρόπο η παρουσία τρωκτικών.

3. Να γίνεται συχνό πλύσιμο των χεριών, μετά από κάθε εργασία, ιδιαίτερα αγροτική και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.

4. Ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες θα πρέπει να προστατεύονται με τη χρήση γαντιών, κατάλληλων κλειστών υποδημάτων (μπότες) και ρούχων που να καλύπτουν επαρκώς το σώμα για την αποφυγή μικροτραυματισμών

5. Σχολαστικό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών πριν την κατανάλωσή τους.
AΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger