ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΗΠΑ: Όλα έτοιμα για το πρώτο ντιμπέιτ

ΗΠΑ: Όλα έτοιμα για το πρώτο ντιμπέιτ

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 03:30



Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο επίδοξος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ, θα βρεθούν αύριο αντιμέτωποι στο πρώτο από τα τρία τηλεοπτικά ντιμπέιτ που θα καθορίσουν όχι μόνο την προσωπική τους τύχη, αλλά και το μέλλον της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη.

Η πρώτη τηλεοπτική «σύγκρουση γιγάντων» - όπως χαρακτηρίζει η Guardian την συζήτηση μεταξύ του υποψήφιου Ρεπουμπλικάνου Ρόμνει και του Προέδρου των ΗΠΑ – θα γίνει στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, σε ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο (φωτ) , όπου οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.


Θα χρειαστούν μόλις 90 λεπτά για να πείσουν οι δύο υποψήφιοι τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, σε ένα ντιμπέιτ που υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές

Παρά το υψηλό επίπεδο ανεργίας στις ΗΠΑ, που σήμερα φτάνει το 8,1%, οι Αμερικανοί δείχνουν να εμπιστεύονται τον Μπαράκ Ομπάνα και ο ίδιος πρέπει -μέσω των ντιμπέιτ-  να εδραιώσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε ο τωρινός πρόεδρος συγκεντρώνει το 49% του εκλογικού σώματος και ο Ρόμνεϊ το 45%. Στις αμφίρροπες πολιτείες μάλιστα, ο Ομπάμα έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τον Ρόμνεϊ πέραν των ορίων του λάθους.

Σύμφωνα με την Guardian , για τον ρεπουμπλικάνό Ρόμνεϊ, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Τα 60 λεπτά της μονομαχίας στο Ντένβερ του Κολοράντο ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία να σώσει μια εκστρατεία η οποία δεν πηγαίνει καθόλου καλά.


Η πρώτη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα (Πέμπτη 04:00 ώρα Ελλάδος), στο Ντένβερ του Κολοράδο

Σύμφωνα με αναλυτές, και οι δύο υποψήφιοι είναι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ και πολύ καλοί στην επικοινωνία, αν και ο Μπαράκ Ομπάμα δίνει ορισμένες φορές πολύ ακαδημαϊκές απαντήσεις

«Ο Ρόμνεϊ προσέρχεται σ' αυτό το ντιμπέιτ με την ελπίδα ο Ομπάμα να κάνει κάποιο λάθος», σημειώνει ο Στιβ Σμιτ, επικεφαλής της εκστρατείας του Τζον Μακέιν το 2008. «Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της ίδιας του της τύχης».

Ερευνα του Πανεπιστημίου Quinnipiac δίνει στον Ομπάμα προβάδισμα 9 μονάδων στη Φλόριντα και 10 μονάδων στο Οχάιο. Αν όμως ο Ρόμνεϊ χάσει τους 47 εκλέκτορες αυτών των δύο πολιτειών, πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσει τους 270 που χρειάζεται για την εκλογή του.

Ζωντανά από το YouTube τα ντιμπέιτ

Η ιστοσελίδα ανάρτησης και κοινοποίησης βίντεο YouTube ανακοίνωσε πως θα αναμεταδώσει απ' ευθείας στο Διαδίκτυο τις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς και την αντίστοιχη αναμέτρηση των υποψηφίων αντιπροέδρων τους.

«Δεν έχει σημασία που βρισκόσαστε στον πλανήτη και δεν έχει σημασία με ποιόν τρόπο έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να παραστείτε στα πιο σημαντικά γεγονότα της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 μέσω του YouTube», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ιστότοπος.

Πέραν της αναμέτρησης της Τετάρτης, το YouTube θα αναμεταδώσει την αντίστοιχη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων Τζο Μπάιντεν και Πολ Ράιαν, στις 11 Οκτωβρίου, όπως και τις άλλες δύο αναμετρήσεις των Ομπάμα και Ρόμνεϊ στις 16 και 22 Οκτωβρίου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger