ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι δήμαρχοι ζητούν να ελεγχθούν

Οι δήμαρχοι ζητούν να ελεγχθούν

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 06:20


Τον άμεσο έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων ζητούν οι δήμαρχοι της Αττικής, μετά τα δημοσιεύματα για παράνομο πλουτισμό αιρετών της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής- «να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία σύμφωνα με τις αρχές της διαύγειας και της διαφάνειας, να προστατευθεί η αυτοδιοίκηση από την καλλιέργεια ψευδών και κακόβουλων εντυπώσεων».
Πάντως, παρά τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση η προσέλευση των δημάρχων στη  Γενική Συνέλευση ήταν μικρή, κάτι μάλιστα που στηλιτεύθηκε από τους παρευρισκόμενους.  Μόλις 28 από τους 66 δημάρχους της Αττικής προσήλθαν και λιγότεροι από 20 τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, προσήλθαν και μίλησαν δήμαρχοι, των οποίων οι δήμοι δεν βαρύνονται από δάνεια και δεν έχουν χρέη -όπως οι δήμαρχοι του Π. Φαλήρου και του Χολαργού-Παπάγου, αλλά δήμαρχοι από δήμους που βρίσκονται προ στάσεως πληρωμών -όπως ο δήμος Περάματος- δεν προσήλθαν.
Αισθητή ήταν και η απουσία των τεσσάρων μεγαλύτερων δήμων της Αττικής. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος δεν ήταν παρόντες στη Συνέλευση και επισημάνθηκε ότι ούτε συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα αποδυναμώνοντας τη διαπραγματευτική θέση της Αυτοδιοίκησης. Επίσης απουσίαζε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης ήταν ο μόνος που ενημέρωσε ότι ήταν αδύνατον να παραβρεθεί λόγω απουσίας στο εξωτερικό.

Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Ν. Χιωτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, το 8μηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2012 αν και θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί στους δήμους 2,386 δισ. ευρώ, τελικά αποδόθηκαν 1,458 δισ. ευρώ. Κι αυτό, ενώ την τελευταία τριετία έχουν έγιναν περικοπές 60% στις λειτουργικές δαπάνες των δήμων. Όπως σημείωσε, από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι τελικά φέτος δεν αποδόθηκαν 928 εκατ. ευρώ, τα οποία έπρεπε να είχαν μεταβιβασθεί στους δήμους με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τα πραγματοποιηθέντα έσοδα του κράτους.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger