ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νιγηρία: «Χτύπημα» στην Μπόκο Χάραμ από τις δυνάμεις ασφαλείας

Νιγηρία: «Χτύπημα» στην Μπόκο Χάραμ από τις δυνάμεις ασφαλείας

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 00:10



Ένας διοικητής και 30 μαχητές της ισλαμιστικής ένοπλης παράταξης Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινής δύναμης του στρατού και της αστυνομίας στην πολιτεία Γιόμπε, στη βόρεια Νιγηρία.

Η δύναμη ενεπλάκη σε μάχη με τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ την Κυριακή στην πόλη Νταματούρου, 700 χλμ. βορειοανατολικά από την Αμπούτζα.
Ο εκπρόσωπος της δύναμης Ίλαϊ Λάζαρους ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο διοικητής Μπάκακα σκοτώθηκε και ότι άλλοι 10 μαχητές της Μπόκο Χαράμ συνελήφθησαν.

«Διεξαγάγαμε την επιδρομή λόγω των αδιάκοπων ενεδρών σε περιπόλους μας από ενόπλους της Μπόκο Χαράμ στην περιοχή», δήλωσε ο επιθεωρητής Πάτρικ Εγκμπουνίγε. «Οι πληροφορίες που συλλέξαμε μας επέτρεψαν να εντοπίσουμε το κρησφύγετο στην Νταματούρου και κάναμε επιδρομή σε αυτό», πρόσθεσε.

Στους ισλαμιστές εξτρεμιστές αποδίδονται πάνω από 1.400 θάνατοι από το 2010, σε ένα αντάρτικο στη βόρεια και κεντρική Νιγηρία από μια παράταξη που αξιώνει τον εξισλαμισμό όλων των πολιτειών της βόρειας Νιγηρίας και την απελευθέρωση 1.000 μελών της για να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι με τις πρόσφατες επιχειρήσεις τους στα προπύργια της οργάνωσης και τους θανάτους ανώτερων στελεχών της έχουν εξασθενίσει την Μπόκο Χαράμ, όμως οι μαχητές της συνεχίζουν τις ενέργειες με στόχο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, εκκλησίες κι εκπαιδευτικούς θεσμούς στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Τον περασμένο μήνα ο Αμπού Κάγκα, εκπρόσωπος της οργάνωσης η οποία εμπνέεται από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, φέρεται ότι σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Μαϊντουγκούρι.

Περίπου ο μισός πληθυσμός της Νιγηρίας από το σύνολο των 160 εκατ. είναι μουσουλμάνοι και το υπόλοιπο μισό κυρίως χριστιανοί.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger