ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνεδριάζουν οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ

Συνεδριάζουν οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ

Written By Greekznews 1 on Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 | 08:50


Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο για να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν ενώ... αναμένεται να ασχοληθούν και με την κατάσταση στην Συρία. Βέβαια, το θέμα αυτό δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της εξαμηνιαίας αυτής συνόδου, αλλά «το ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί κατά την διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ των υπουργών, στο περιθώριο των προγραμματισμένων συνόδων», δήλωσε ανώτερος δυτικός διπλωμάτης.

Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε έκτακτη σύνοδο την Τετάρτη για να καταδικάσει «σθεναρά» το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από όλμο που εκτοξεύτηκε από την Συρία και κάλεσε την Δαμασκό «να σταματήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».

Ενδέχεται, επίσης, να συζητηθεί και η προτεινόμενη συγχώνευση ομίλων κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού, του ευρωπαϊκού EADS και του βρετανικού BAE Systems, κατά τη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που προβλέπονται μεταξύ των υπουργών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, οι οποίοι αναμένεται επίσης να έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Λίον Πανέτα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger