ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σουδάν: Αιματηρές μάχες στο Νότιο Κορντοφάν

Σουδάν: Αιματηρές μάχες στο Νότιο Κορντοφάν

Written By Greekz News on Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 | 00:40Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από τις ανταλλαγές πυροβολισμών και τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της σουδανικής πολιτείας Νότιο Κορντοφάν, κοντά στα σύνορα με το Νότιο Σουδάν.

«Απ' όσο γνωρίζουμε, πέντε όλμοι έπεσαν μέσα και γύρω από την πόλη» Καντούγκλι, δήλωσε ο Ντέμιαν Ρανς του γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Θεμάτων (Ocha).

Δύο κάτοικοι της πόλης έκαναν επίσης λόγο για την πτώση όλμων στην Καντούγκλι, την οποία ελέγχει το Χαρτούμ που μάχεται από τον περσινό Ιούνιο εναντίον του Λαϊκού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Σουδάν (SPLM), των πρώην ανταρτών που κυβερνούν πλέον το Νότιο Σουδάν.

«Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε περίπου στις 11:00 και σταμάτησε πριν 30 λεπτά», δήλωσε ένας εξ αυτών.

Σύμφωνα με τον Ρανς, το προσωπικό του ΟΗΕ στην Καντούγκλι, Σουδανοί και αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν «για προληπτικούς λόγους» σε μια βάση που βρίσκεται μεταξύ της πόλης αυτής και του τοπικού αεροδρομίου.

Η περιοχή αυτή αποτελεί θέατρο συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και ανταρτών μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Νότιου Σουδάν το καλοκαίρι του 2011. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger