ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η Μέρκελ στην Αθήνα. Είναι πλέον επιβεβαιωμένο

Η Μέρκελ στην Αθήνα. Είναι πλέον επιβεβαιωμένο

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 20:20




Δημόσια παρέμβαση του κ. Αντώνη Σαμαρά αναμένεται τις επόμενες ώρες. Ο πρωθυπουργός θα κάνει δημόσια δήλωση από το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρώντας να δώσει τέλος στα διάφορα σενάρια ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18 - 19 Οκτωβρίου.

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο. Με τον πλέον επίσημο τρόπο ανακοινώθηκε η άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα ακριβώς μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού.

Η «σκληρή» καγκελάριος θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη σκιά των διαφωνιών που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Στουρνάρα και τρόικας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη καθώς και οι διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Ζάιμπερτ αναγνώρισε πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και τόνισε πως το Βερολίνο θέλει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες.

Δηλώσεις Κεδίκογλου για την επίσκεψη Μέρκελ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, δήλωσε: «Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο, κα Άνγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις».

Reuters: Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Oι εξελίξεις έρχονται μετά τη νέα σειρά δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για το μέλλον της Ελλάδας. Το πρωί, μάλιστα, το Reuters ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε ο αξιωματούχος που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger