ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ν. Αφρική: Νέες αιματηρές συγκρούσεις μεταλλωρύχων-αστυνομίας

Ν. Αφρική: Νέες αιματηρές συγκρούσεις μεταλλωρύχων-αστυνομίας

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 11:30

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του χθες Πέμπτη σε συγκρούσεις ανάμεσα σε απεργούς εργάτες του μεταλλείου πλατίνας της Amplats και αστυνομικούς.

"Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των απεργών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος", δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκαντάφι Μντόντα, επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχαν μεταδώσει δύο Νοτιοαφρικανικοί ραδιοσταθμοί. Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σφαίρες από καουτσούκ ή κανονικές.

Παράλληλα, η εταιρία εξόρυξης πλατίνας Amplats, θυγατρική του μεγαλύτερου παγκοσμίως ομίλου Anglo American, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέλυσε 12.000 εργαζόμενους στο ορυχείο της στο Ρούστενμπουργκ της Νότιας Αφρικής επειδή έπαιρναν μέρος σε μια παράνομη απεργία που διαρκεί τρεις εβδομάδες.

«Περίπου 12.000 εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην παρουσιαστούν ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων, να μην πάρουν μέρος στις ακροάσεις και άρα απολύθηκαν», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία είχε προειδοποιείσαι για τις προθέσεις της τους μεταλλωρύχους.

Η Amplats πρόσθεσε ότι εξαιτίας των παράνομων απεργιών έχει μειωθεί η παραγωγή της κατά 39.000 ουγγιές, γεγονός που σημαίνει απώλεια κερδών ύψους 700 εκατομμυρίων ραντ (63 εκατομμύρια ευρώ).
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger