ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αποστάσεις Διώτη από Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου

Αποστάσεις Διώτη από Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου

Written By Greekznews 1 on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012 | 13:00

«Χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο ή αριθμούς πρωτοκόλλου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου παρέδωσε το στικ με τους 2.000 καταθέτες σε τράπεζα του εξωτερικού... λίγο πριν φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Ιωάννης Διώτης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την «λίστα Λαγκάρντ».

Ο πρώην ειδικός γραμματέας, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ από τον Μάιο 2011 μέχρι Ιούνιο 2012, υποστήριξε ότι τον Ιούνιο του 2011, λίγο πριν ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακινηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος του παρέδωσε ένα στικ «άτυπα χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο, αριθμούς πρωτοκόλλου» και χωρίς να του εξηγήσει γιατί του το έδωσε. «Για να το δώσει σε εμένα υποθέτω ότι μου το έδωσε για να γίνει έλεγχος γιατί αλλιώς τι νόημα θα είχε;», ανέφερε ο κ. Διώτης, ο οποίος παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είπε ότι το εν λόγω υλικό έφτασε στα χέρια του από τις μυστικές υπηρεσίες.

«Εγώ έριξα απλά μία ματιά στο αρχείο για να δω την μορφή του. Έχει κάτι ποσά και κάτι σαν καρτέλες αν θυμάμαι καλά», είπε ο κ. Διώτης.

«Μετά το παρέδωσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο όπως μου το είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου και του εξήγησα ότι δεν είναι αντίγραφο, ότι υπάρχει ένα μόνο στικ. Του το παρέδωσα ατύπως όπως ατύπως το είχα πάρει και του είπα ότι κατά την άποψη μου δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό γιατί είναι προιόν υποκλοπής», ανέφερε ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως συμπλήρωσε ότι ανεξάρτητα από την προσωπική του άποψη για τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού «αν του ζητούσε ο κ. Βενιζέλος να προχωρήσει σε έλεγχο της συγκεκριμένης λίστας, θα το έκανε». «Εγώ το παρέδωσα και η κυβέρνηση μπορούσε να κάνει ό, τι χειρισμούς ήθελε», κατέληξε ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Συνολικά, ο κ. Διώτης έκανε λόγο για «ατυχείς χειρισμούς ή παραλείψεις», τονίζοντας όμως ότι δεν θεωρεί ότι έγινε κάτι με σκοπό τη συγκάλυψη.

Ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι κατά την διάρκεια της δικής του θητείας «υπήρξαν έρευνες για πολιτικά πρόσωπα κατά περίπτωση» αλλά «λίστα δεν καταρτίστηκε ποτέ γιατί οι υποθέσεις δεν είχαν συνάφεια μεταξύ τους».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Καρούζου ο κ. Διώτης είπε ότι είχε δεχτεί στο γραφείο του τόσο τον μεσίτη Ι. Λιβανό όσο και τον επιχειρηματία Ζωγραφάκη και κανείς από τους δύο δεν ανέφερε κάτι για κανένα πολιτικό πρόσωπο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger