ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εξετάζεται η σύσταση ειδικού φορέα διαχείρισης ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες

Εξετάζεται η σύσταση ειδικού φορέα διαχείρισης ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 10:40

Σοβαρά εξετάζεται από την κυβέρνηση η πρόταση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για σύσταση ειδικού φορέα διαχείρισης για τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες. Σε ειδική έκθεσή του, που έχει παραδοθεί στην...
κυβέρνηση, ο ΟΟΣΑ συνδέει τη γεωγραφική διασπορά των υπηρεσιών των υπουργείων με τον κατακερματισμό της διοικητικής δραστηριότητας και τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των φορέων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα κτίρια που στεγάζουν φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης (όχι της Γενικής Κυβέρνησης) είναι 1.552, εκ των οποίων τα 348 στεγάζουν κεντρικές υπηρεσίες. Όπως τονίζεται,σχεδόν το 60% των εν λόγω κτιρίων τελούν υπό μίσθωση. Σε ετήσια βάση ο ΟΟΣΑ υπολογίζει πως καταβάλλονται μισθώματα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε από τον Οργανισμό η ίδρυση ειδικού φορέα διαχείρισης για τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες ο οποίος θα έχει αρμοδιότητα πώλησης, μίσθωσης και αξιοποίησης των ακινήτων, μια πρόταση που εξετάζεται σοβαρά από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
eklogika.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger