ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα σενάρια για την φορολογία και τις φορολογικές κλίμακες

Νέα σενάρια για την φορολογία και τις φορολογικές κλίμακες

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 | 02:40


Νέα σενάρια εξετάζονται στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη φορολογία και τις φορολογικές κλίμακες, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη Κυβέρνηση, δηλαδή της διακομματικής επιτροπής.

Αναλυτικά συζητήθηκαν:

- Η θέσπιση νέας φορολογικής κλίμακας με το σημερινό αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, η οποία θα εφαρμόζεται για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και μισθώματα ακινήτων.

-Η θέσπιση ειδικής φορολογικής κλίμακας με μέσο συντελεστή φορολόγησης 35% χωρίς αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις . Αυτό σημαίνει ότι αντί της ενιαίας φορολόγησης με συντελεστή 35% προτείνεται η καθιέρωση μίνι κλίμακας με δύο ή τρεις φορολογικούς συντελεστές. Εξετάζεται είτε η καθιέρωση δύο συντελεστών φορολόγησης 20% και 35% ανάλογα με το κλιμάκιο εισοδήματος είτε εναλλακτικά με τρεις συντελεστές 20%, 25% και 35%. Και στις δύο περιπτώσεις το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ καταργείται.

Ωστόσο δίκαιο κρίθηκε από τα κέρδη των ελευθέρων επαγγελματιών θα αφαιρούνται δαπάνες και ασφαλιστικές εισφορές, αντί 10% σήμερα σε ποσοστό έως 35%.

-Η διατήρηση της φορολόγησης όσων αμείβονται με μπλοκάκι, της κλίμακας των μισθωτών – συνταξιούχων ακόμα και αν απασχολούνται σε δύο εργοδότες.

-Η διατήρηση του ανώτατου συντελεστή 45% στη κλίμακα των φυσικών προσώπων

-Η κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά και των περισσότερων αν όχι όλων των φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα.
-Η καθιέρωση ενιαίου φόρου για όλες τις επιχειρήσεις ΑΕ-ΕΠΕ συνολικού ύψους 35% (19% στα κέρδη και 19% στα διανεμόμενα μερίσματα).
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger