ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εναντίον κυβερνητικής τροπολογίας

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εναντίον κυβερνητικής τροπολογίας

Written By Greekznews 1 on Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 | 11:50

Στην απόσυρση τροπολογίας για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας...
για δεύτερη φορά προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισής της.
Αναλυτικά, η συγκεκριμένη τροπολογία προέβλεπε ότι οι εργοδοτικές εισφορές που προβλέπονταν για τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, οι οποίοι καταργήθηκαν, θα πήγαιναν στον ΟΑΕΔ. Το ποσό αυτό είναι περίπου 247 εκ. ευρώ ετησίως. Με την ρύθμιση που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση η συγκεκριμένη εισφορά θα καταργούνταν με αποτέλεσμα ο ΟΑΕΔ να «χάσει» 247 εκ. ευρώ ετησίως.

Ωστόσο, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να την καταψηφίσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

«Είναι απαραίτητο να το ξαναδούμε, δεν μπορεί να φέρουμε μία αιφνιδιαστική ρύθμιση», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, «να μην επιμείνετε σε αυτό το θέμα, σας καλώ να αποσύρετε την ρύθμιση» τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.

Ο κίνδυνος καταψήφισής της ρύθμισης, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε τον Υπουργό τελικά στην απόσυρσή της.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger