ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Το βασίλειο των νάνων στην Κίνα

Το βασίλειο των νάνων στην Κίνα

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 20:50




Στο πιο νέο και hot θεματικό πάρκο που λειτουργεί στην Κίνα αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν rollercoaster και παιχνίδια παρά μόνο πολλοί μικρόσωμοι άνθρωποι.

Καλωσορίσατε στο βασίλειο των νάνων, όπου περισσότεροι από εκατό νάνοι από όλη τη χώρα πληρώνονται για να χορεύουν και να τραγουδούν ενώπιον κοινού.

«Πρέπει κάποιος να πληροί μόλις τρεις προϋποθέσεις για να εργαστεί εδώ. Να μην πάσχει από μολυσματικές ασθένειες, να μην είναι άνω των 40 ετών και το ύψος του να μην ξεπερνάει το 1,30 μ.» εξηγεί ο Τσενγκ Μιντζίνγκ, ιδιοκτήτης του πάρκου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από το Κουνμίνγκ, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Γιουνάν.

Οι νάνοι δημιούργησαν αρχικά αυτό το χωριό για να αποφύγουν τον ρατσισμό και τον εκφοβισμό από τους φυσιολογικούς ανθρώπους, όμως εν συνεχεία σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν χρήματα προσελκύοντας τουρίστες στο πρωτότυπο αυτό θεματικό πάρκο που κατάφεραν να στήσουν.

Το μέρος απαρτίζεται από σπιτάκια σε σχήμα μανιταριών, ενώ οι ίδιοι κυκλοφορούν ντυμένοι με παραμυθένια κουστούμια στην προσπάθειά τους να ελκύσουν τουρισμό.

Μέχρι στιγμής στο πάρκο, το οποίο αποτελεί αυτόνομη κοινότητα, με δική της αστυνομική και πυροσβεστική δύναμη, εργάζονται εκατό άτομα ηλικίας από 18 έως 40 ετών που αμείβονται με 125 ευρώ και έχουν δωρεάν διαμονή και σίτιση.

«Ως μικρόσωμοι άνθρωποι είμαστε συνηθισμένοι να μας σπρώχνουν και να μας εκμεταλλεύονται οι μεγαλόσωμοι. Εδώ πέρα όμως δεν υπάρχουν μεγαλόσωμοι και ό,τι κάνουμε το κάνουμε για εμάς» εξηγεί ο εκπρόσωπος του πάρκου, Φου Τιεν.

Οι επισκέπτες πληρώνοντας εισιτήριο 10 ευρώ μπορούν να περιπλανηθούν στους χώρους του χωριού μινιατούρα, αλλά και να παρακολουθήσουν το ψυχαγωγικό σόου που παρουσιάζεται εκεί, με χορό, μουσική και εκπαιδευμένα ζώα.


Αν και αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζοντας ότι η κοινότητα αποτελεί ουσιαστικά «τσίρκο», πολλοί είναι υπέρ του πάρκου, λέγοντας ότι με τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα, είναι καλό που η κοινότητα των νάνων βρήκε τρόπο να αυτοσυντηρείται.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger