ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Εναλλακτικές λύσεις" εξετάζει η Μαδρίτη

"Εναλλακτικές λύσεις" εξετάζει η Μαδρίτη

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 05:10



Η Ισπανία εξετάζει μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς πιθανές "εναλλακτικές λύσεις" προτού πάρει μια απόφαση για μια ενδεχόμενη "διάσωση", δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υφυπουργός Οικονομίας Φερνάνδο Λατόρε.

"Οι μηχανισμοί λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη είναι περίπλοκοι. Συζητάμε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αναλύουμε τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις", δήλωσε χαρακτηρίστηκα ο Λατόρε , υπενθυμίζοντας ότι "όταν μιλάμε για διάσωση, μιλάμε για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην δευτερογενή αγορά".

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι απομακρύνεται η ανάγκη για ένα αίτημα διάσωσης της Ισπανίας,  καθώς τίποτε δεν πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή σε ό,τι αφορά τις συνθήκες αναχρηματοδότησης του ισπανικού χρέους στις αγορές,

"Η κατάσταση των αγορών είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που μας προκαλούσε ανησυχίες πριν από ένα έτος" και ένα ενδεχόμενο αίτημα της Ισπανίας "αν υπάρξει, δεν είναι επικείμενο", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η Ισπανία άντλησε χθες 3,992 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγων, με σημαντικά μειωμένο επιτόκιο.

Η χώρα "δεν έχει καμία ανάγκη ένα σχέδιο διάσωσης", διαβεβαίωσε χθες από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του έχει μια "ανταγωνιστική και βιώσιμη" οικονομία.

Η ΕΚΤ δεσμεύτηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου να αγοράζει χρέος χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες χρηματοδοτούνται με υψηλά επιτόκια από τις αγορές, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, μεταξύ των οποίων η υποβολή επισήμως αιτήματος βοήθειας από τις ενδιαφερόμενες χώρες, κάτι το οποίο απορρίπτει προς το παρόν η Μαδρίτη.

"Πιστεύουμε ότι οι διαφορές (ανάμεσα στις χώρες όσον αφορά τα επιτόκια χρηματοδότησης) του χρέους δεν ανταποκρίνονται στα θεμελιώδη στοιχεία της ισπανικής οικονομίας", επανέλαβε και σημείωσε ότι "οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κάνουν καλά που προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα" νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger