ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οικονομικό κράχ στη Μονή Πεντέλης

Οικονομικό κράχ στη Μονή Πεντέλης

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 07:30


Έντονα οικονομικά προβλήματα με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία του φαίνεται πως αντιμετωπίζει ένα από τα ισχυρότερα μοναστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Μονή Πεντέλης. Μάλιστα το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες (αν όχι γενικά στην ιστορία της Μονής) οι καλόγεροι καλούνται να συνεισφέρουν ώστε το μοναστήρι να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να καλύψει τις ανάγκες του.
Το  μοναστήρι που πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής σχετικά με την ακίνητη περιουσία του, σήμερα έχει πρόβλημα ρευστότητας.
Σύμφωνα το religiousnews.gr την προηγούμενη εβδομάδα συγκλήθηκε σύναξη της αδελφότητας της μονής, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ειπώθηκε πως το μοναστήρι δεν έχει χρήματα για να καλύψει τις άμεσες λειτουργικές του ανάγκες.
Έτσι προτάθηκε να συνεισφέρουν οι μοναχοί από την τσέπη τους το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως. Η πρόταση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους και ύστερα από συζήτηση το ποσόν «έπεσε» στα 200 ευρώ.
Ο  Ηγούμενος της Μονής Επίσκοπος κ. Ιωάννης, επιβεβαίωσε πως πράγματι η Μονή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία απέδωσε σε μείωση των εσόδων από το παγκάρι και τα ενοίκια που συνεχώς μειώνονται, εντούτοις αρνήθηκε κατηγορηματικά να σχολιάσει το οτιδήποτε ειπώθηκε στην σύναξη της αδελφότητας.
Και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης επιβεβαίωσε την πληροφορία σημειώνοντας πως «όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εμείς αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα» σημειώνοντας πως μόνο πέρυσι η Μονή φορολογήθηκε με 200.000 ευρώ».  «Υπάρχει εταιρεία η οποία μας χρωστούσε ενοίκια αξίας 60.000 ευρώ, κάναμε διακανονισμό αλλά δυστυχώς δεν τηρήθηκε» πρόσθεσε ο π. Μάξιμος.
Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από τους περίπου 15 μοναχούς που ζούν μέσα στο μοναστήρι. το ποσόν υπολογίζεται στα 3.000 ευρώ και προορίζεται στο να ενισχύσει τη ρευστότητα της μονής.
«Δεν θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας με αυτά τα χρήματα, αλλά κάποια ζητήματα θα καλυφθούν» σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης.


Πηγή:religiousnews.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger