ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τι φόρους θα πληρώσουν οι οικογένειες με τη νέα κλίμακα

Τι φόρους θα πληρώσουν οι οικογένειες με τη νέα κλίμακα

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 | 08:40

Υπερβαίνουν τα 700 εκατ. ευρώ οι ετήσιες εισοδηματικές απώλειες για περισσότερες από το 1,4 εκατ. οικογένειες με παιδιά, εξαιτίας των...
αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών και τη τρόικας να καταργήσουν τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τα προστατευόμενα τέκνα και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ότι τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα θα αντικατασταθούν από νέου τύπου εισοδηματικές ενισχύσεις προς όλες τις οικογενειακές με παιδιά οι οποίες έχουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ.



Οι λόγοι για τους οποίους θα προκύψουν τόσο μεγάλες εισοδηματικές απώλειες για τις περισσότερες οικογένειες με παιδιά είναι οι εξής:

• Με την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα θα προκύψουν πρόσθετες ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ, καθώς επίσης και για όλους τους υπόλοιπους οικογενειάρχες. Οι επιβαρύνσεις αυτές θα κλιμακώνονται σε υψηλότερα επίπεδα όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων!

• Με την αντικατάσταση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ από οικογενειακά επιδόματα, περίπου 420 χιλιάδες οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά θα υποστούν πρόσθετες απώλειες πέραν αυτών που θα προκύψουν εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα νέα επιδόματα που θα λαμβάνουν θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά μειωμένα από αυτά που λαμβάνουν σήμερα μέσω ΟΓΑ. Ειδικά δε οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ και μέχρι 45.000 ευρώ θα πάψουν πλέον να λαμβάνουν επιδόματα για τα παιδιά τους!

• Ακόμη και πολλές οικογένειες με 1 ή 2 τέκνα θα υποστούν σημαντικές εισοδηματικές απώλειες καθώς τα επιπλέον ποσά που θα πληρώνουν κάθε χρόνο στην εφορία εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων για τα παιδιά θα κυμαίνονται από 200 έως 3.150 ευρώ το χρόνο, ενώ τα ποσά των επιδομάτων που θα εισπράττουν θα κυμαίνονται από 156 έως 960 ευρώ το χρόνο!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger