ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΟΠΑΠ: Διορισμός επιτροπής έλεγχου

ΟΠΑΠ: Διορισμός επιτροπής έλεγχου

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 18:10




Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό Επιτροπής Ελέγχου, έργο της οποίας θα είναι η καθημερινή επίβλεψη και μέριμνα για την τήρηση εκ μέρους της εταιρείας και των πρακτορείων της των όρων της σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο και της κείμενης νομοθεσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτρέπεται να χορηγείται από τις δημόσιες αρχές Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ευρείας διακριτικής ευχέρειας που διαθέτουν, αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών (μονοπώλιο) όχι μόνο σε δημόσιο οργανισμό του οποίου η διαχείριση υπόκειται στην άμεση εποπτεία του κράτους, αλλά ακόμη και σε ιδιωτική επιχείρηση, υπό την προϋπόθεση ότι ασκείται εκ μέρους των αρμοδίων αρχών του Κράτους Μέλους αυστηρή εποπτεία επ' αυτής.

Ως αυστηρής δε εποπτείας νοουμένης της εποπτείας που αποσκοπεί στο να ελέγχονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ο τομέας τυχερών παιγνίων, όπως η αποτροπή της ενθαρρύνσεως υποβολής σε υπερβολικά υψηλές δαπάνες για παίγνια και καταστολής της εξαρτήσεως από αυτά κατά αποτελεσματικότερο τρόπο, από ό,τι αν ίσχυε καθεστώς, το οποίο θα επέτρεπε στους επιχειρηματίες, στους οποίους θα δινόταν έγκριση να ασκούν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο ρυθμίσεως μη αποκλειστικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω νομολογίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη διαπραγμάτευση με την ΟΠΑΠ Α.Ε. α) για την παράταση του αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών της από το 2020 έως το 2030 και β) για τη σύμβαση χορήγησης άδειας 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) περιλήφθηκαν διατάξεις προκειμένου να ασκείται πράγματι εκ μέρους του συμπληρωματική αυστηρή εποπτεία, κατά τρόπο συστηματικό και πέραν της εποπτείας που ήδη ασκείται μέσω της υπάρχουσας νομοθεσίας αποσκοπώντας στον έλεγχο των ως άνω ενδεικτικά αναφερομένων κινδύνων, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να αποσκοπεί στην άσκηση ελέγχου διαχείρισης της ΟΠΑΠ Α.Ε.»
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger