ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οικονομικοί εισαγγελείς σε Στουρνάρα: Ζήτα πάλι τη λίστα Λαγκάρντ

Οικονομικοί εισαγγελείς σε Στουρνάρα: Ζήτα πάλι τη λίστα Λαγκάρντ

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 13:50

Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών... ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Οι εισαγγελείς ζητούν από τον κ. Στουρνάρα να μεριμνήσει ως έχων την αρμοδιότητα για την αποστολή της επίμαχης λίστας και μάλιστα αναφέρουν ότι αν δεν κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία, έχουν την ευχέρεια να διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές Αρχές για την διαβίβαση του υλικού με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Με την ενέργεια τους αυτή οι δύο εισαγγελείς θέλουν να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του ψηφιοποιημένου υλικού αλλοιώθηκε το διάστημα που παρέμεινε στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών, «επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση».

Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ήδη με αίτημά τους οι δυο Εισαγγελείς, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποστείλει το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου καθώς και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών που το συνόδευε. Ζητούν επίσης και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger