ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αίγυπτος: Συνεχίζεται η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία

Αίγυπτος: Συνεχίζεται η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 00:10



Οι βασανισμοί διαδηλωτών και η περιφρόνηση του κράτους δικαίου από μέρους των δυνάμεων της αστυνομίας συνεχίζεται στην Αίγυπτο, σχεδόν 20 μήνες μετά τη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ, κατήγγειλε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Διεθνής Αμνηστία .

Σε έκθεσή της (που τιτλοφορεί Agents of Repression: Egypt's Police and the Case for Reform), η Αμνηστία λέει ότι ελάχιστες ενδείξεις υπάρχουν πως οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου έχουν αλλάξει ουσιαστικά. Ακόμη, καταγγέλει ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι και η νέα κυβέρνηση ως τώρα δεν έχουν αναλάβει δράση εναντίον της γενικευμένης κακομεταχείρισης των διαδηλωτών και των φυλακισμένων.

«Οι διάφοροι υπουργοί Εσωτερικών που υπήρξαν πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας από την εξέγερση της περασμένης χρονιάς είχαν επανειλημμένα ανακοινώσει την δέσμευσή τους στο να μεταρρυθμίσουν την αστυνομία και να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ως τώρα οι μεταρρυθμίσεις απλώς έχουν ξύσει την επιφάνεια», δήλωσε η Χασίμπα Χατζ Σαχράουι.

«Αντί γι' αυτό, προσπάθησαν να επαναφέρουν σε ισχύ νομοθετήματα για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο όνομα της αποκατάστασης της ασφάλειας», πρόσθεσε η Σαχράουι.
Η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, επισήμανε πως υπό την διακυβέρνηση του Ανώτατου Συμβουλίου των Ένοπλων Δυνάμεων —το οποίο άσκησε την εξουσία για ενάμισι χρόνο μετά την αποπομπή του Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011—, σημειώθηκαν πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένης της χρήσης πραγματικών πυρών εναντίον διαδηλωτών.

Η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει τη χρήση θανατηφόρου βίας από την αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις, περιλαμβανομένων επεισοδίων στα οποία συγκρούστηκε με διαδηλωτές το 2011 και το 2012, και ανέφερε πως ορισμένοι διαδηλωτές υπέστησαν ηλεκτροσόκ, κακομεταχείριση και δέχθηκαν απειλές σεξουαλικές περιεχομένου από άντρες του στρατού.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger