ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Και ο Παπανδρέου δεν γνώριζε τίποτα για σχεδιαζόμενο πραξικόπημα

Και ο Παπανδρέου δεν γνώριζε τίποτα για σχεδιαζόμενο πραξικόπημα

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 16:10




Το γραφείο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου μαζί με τον υπουργός υπουργό Εθνικής Άμυνας, την ΕΥΠ και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Κ. Μπίκα διέψευσανότι υπήρχε σχετική πληροφόρηση και ενημέρωση περί σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος. Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως «δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του» τυχόν «στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος», προσθέτοντας μάλιστα ότι οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, που φέρονται από το δημοσίευμα να ήρθαν ώς κατάληξη ενός «πραξικοπήματος που δεν έγινε», έγιναν «με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

Σε διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος προχώρησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας:

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.

Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…», σχολιάζει λιτά ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger