ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Εγώ δεν παρέλαβα καμία λίστα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου»

«Εγώ δεν παρέλαβα καμία λίστα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου»

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 05:50



Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

«Εγώ δεν παρέλαβα καμία λίστα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μου έδωσε 10 ονόματα σε ένα χαρτί για να τα ερευνήσω» τόνισε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης.

Αναφερόμενος στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι δεν του δόθηκε ποτέ καμία λίστα και ότι «ατύπως και εμπιστευτικά» ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου του ζήτησε να κάνει ελέγχους για 10 πρόσωπα προκειμένου να βρει στοιχεία για το προφίλ τους πχ ονοματεπώνυμα, εργασία, αρμόδια ΔΟΥ και ΑΦΜ. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Καπελέρης η εν λόγω λίστα των 10 καταθετών του δόθηκε πρόχειρα τυπωμένη σε ένα χαρτί και ποτέ δεν πήρε στα χέρια του κανένα «στικ» με ονόματα.

«Ερεύνησε ποιοι είναι αυτοί γιατί δεν αναγράφονται οι ιδιότητες τους στην λίστα, μου είπε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τη στιγμή που μου έδωσε το χαρτί με τα 10 ονόματα», ανέφερε ο Γιάννης Καπελέρης.

Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη στην εν λόγω λίστα των 10 ατόμων που έφτασε στα χέρια του δεν υπήρχε «κανένα όνομα πολιτικού προσώπου αλλά ούτε επώνυμου οικονομικού παράγοντα», ενώ τα στοιχεία αφορούσαν καταθέσεις της προηγούμενης δεκαετίας.

«Αμέσως μόλις ολοκλήρωσα τους ελέγχους παρέδωσα ατύπως τα αποτελέσματα στον κ. Παπακωνσταντίνου και έκτοτε αγνοώ την εξέλιξη του θέματος, καθώς εγώ έφυγα από το ΣΔΟΕ», υποστήριξε ο κ. Καπελέρης.

Παράλληλα, ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ είπε ότι ήταν παρών σε σύσκεψη που είχε Γ. Παπακωνσταντίνου με υπηρεσιακούς παράγοντες με αντικείμενο συζήτησης να συσταθεί μία επιτροπή η οποία ατύπως θα καλούσε εκείνους που περιλαμβάνονταν στην «λίστα Λαγκάρντ» καθώς το εν λόγω υλικό ήταν προϊόν υποκλοπής.

Σε ό, τι αφορά τους ελέγχους για πολιτικά πρόσωπα ο κ. Καπελέρης ισχυρίστηκε ότι, πλην των περιπτώσεων των κ.κ. Τσοχατζόπουλου και Μαντέλη, επί των ημερών του, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του 2011, «δεν θυμάται να έγινε έλεγχος για άλλα πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για εν ενεργεία βουλευτές». «Αν τώρα υπήρχε κάποια καταγγελία σε κάποια περιφερειακή διεύθυνση δεν το γνωρίζω», συμπλήρωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Είναι μια διαδικασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο θέματα, το δημοσιονομικό και το διαρθρωτικό κομμάτι. Να βρούμε αυτά τα 13,5 δισ. και ταυτόχρονα να δούμε πού είμαστε στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών. Δουλεύουμε παράλληλα δύο ομάδες. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες, θα γίνουν και άλλες συναντήσεις μέχρι τη Δευτέρα. Δουλεύουμε με καταληκτική ημερομηνία το Eurogroup, με στόχο να έχουμε κάνει το βέλτιστο δυνατό.

Υπάρχουν δράσεις που θα έπρεπε να έχουμε υλοποιήσει ή να υλοποιήσουμε μέσα στη χρονιά. Συζητούμε επί αυτών μαζί με συνεργάτες του Υπουργείο Οικονομικών και τα τεχνικά κλιμάκια.

Αύριο έχουμε νέα συνάντηση. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με σοβαρό, συστηματικό και υπεύθυνο τρόπο μέχρι τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα θα καταλάβουμε πού είμαστε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαδικασία συζήτησης, δεν μπορούμε να μιλάμε εκ προοιμίου για συγκεκριμένα μέτρα. 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger