ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν μυστική αποστολή στην Ιορδανία!

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν μυστική αποστολή στην Ιορδανία!

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 10:20

Μια μυστική ομάδα απεστάλη στην Ιορδανία σε περίπτωση που η Συρία χάσει τον έλεγχο των χημικών όπλων της, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Η ομάδα θα σταθμεύσει σε μια βάση 35 μίλια από τα σύνορα της Συρίας, καθιστώντας τη ως...
την πιο κοντινή παρουσία του αμερικανικού στρατού στην εμπόλεμη χώρα.

Μια ομάδα 150 μελών μεταξύ άλλων σχεδιαστές και άλλοι στρατιωτικοί ειδικοί αναπτύχθηκαν κρυφά στην Ιορδανία για την ενίσχυση του στρατού της χώρας λόγω της εισροής των προσφύγων σε όλη την ταραχώδη περιοχή των συνόρων της με τη Συρία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στους New York Times.

Εκτός από τη βοήθεια στη διαχείριση των 180.000 προσφύγων από τη Συρία που εκτιμάται ότι διέφυγαν κατά μήκος των συνόρων, η ομάδα εργασίας θα λάβει μέτρα, όπως η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα και ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Το προσωπικό των ΗΠΑ θα πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα κέντρο εκπαίδευσης βόρεια της πόλης του Αμμάν, κοντά στα νότια σύνορα της Συρίας. Η εγκατάσταση θα γίνει το πλησιέστερο στήριγμα του αμερικανικού στρατού προς τη Συρία, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει μια παρέμβαση αν η Ουάσιγκτον αλλάζει τη στάση της ως προς τη σύγκρουση. Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η ιορδανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την μυστική επιχείρηση.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα αντιτίθεται επίσημα σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, η Ουάσιγκτον έχει δεσμευθεί να παράσχει «μη στρατιωτική» βοήθεια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ενεργά πλέον πιέζει για απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει προηγουμένως την Ιορδανία ως βάση για άλλες στρατιωτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Συρία. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, Οι στρατιωτική άσκηση της Ουάσιγκτον που πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία ονομάστηκε «Επιχείρηση Πρόθυμος Lion», στην οποία συμμετείχαν περίπου 12.000 στρατιώτες από διάφορες χώρες εκτελώντας άγνωστες εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Η κυβέρνηση Ομπάμα αρνήθηκε τις κατηγορίες στα μέσα ενημέρωσης της Συρίας ότι οι ασκήσεις ήταν μια απειλή κατά του προέδρου Άσαντ, και υποστήριξε ότι η δράση επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των προσφύγων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την τακτική παρακολούθηση των πολεμικών πλοίων λαθρεμπορίου.

Μετά τη λειτουργία, ένα μικρό ενδεχόμενο των ΗΠΑ έμεινε πίσω από τη δημιουργία του κέντρου στο Αμμάν, ανοίγοντας το δρόμο για την άφιξη νέου προσωπικού.

"Έχουμε συνεργαστεί στενά με τους εταίρους μας στην Ιορδανία σε μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τη Συρία για αρκετό καιρό τώρα," 

Γραμματέας Τύπου Πενταγώνου George Little. 

Επικαλούμενoς την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τα αποθέματα της Συρίας σε χημικά και βιολογικά όπλα, είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει "διάφορα ενδεχόμενα, τόσο μονομερώς όσο και με τους περιφερειακούς εταίρους μας."

Η συριακή σύγκρουση πήρε μια αναπάντεχη τροπή, όταν την περασμένη εβδομάδα πυρά όλμων έπληξαν κατά μήκος τα σύνορα με τη γειτονική Τουρκία, προκαλώντας κατακραυγή από την τουρκική κυβέρνηση, που απάντησε με βομβαρδισμό. Η Τουρκία ανέπτυξε 25 νέα F-16 μαχητικά αεροσκάφη για την ενίσχυση των συνόρων της αυτή την εβδομάδα, ενώ το ΝΑΤΟ υποσχέθηκε υποστήριξη, αν υπάρξει και νέα επίθεση προς τη χώρα.

Από τις εμπόλεμες εξεγέρσεις ενάντια στον πρόεδρο Άσαντ που ξεκίνησαν το περασμένο έτος, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις και περίπου 700.000 έφυγαν από της Συρία για να αναζητήσουν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger