ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χτύπημα στο Ιράν σχεδιάζουν ΗΠΑ-Ισραήλ

Χτύπημα στο Ιράν σχεδιάζουν ΗΠΑ-Ισραήλ

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 02:50



Πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν σε βομβαρδισμό πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν βρίσκονται ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με έκθεση του David Rothkopf για την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική.

Με άρθρο του στο περιοδικό FOREIGN POLICY, ο Rothkopf - πρώην σύμβουλος της διοίκησης του Κλίντον στα θέματα των διεθνών σχέσεων- δηλώνει ότι πως ένα «χειρουργικό χτύπημα» ακριβώς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις και χωρίς απώλειες αμάχων, εξετάζεται ως η πιο πιθανή και σίγουρη στρατιωτική επιλογή εναντίον του Ιράν- ενδεχομένως και μέσα στον Οκτώβριο.

Αυτή η επιχείρηση «εξπρές» μπορεί να διαρκέσει από 2 ώρες μέχρι και 2 ημέρες και θα γίνει με την βοήθεια των βομβαρδιστικών , με την υποστήριξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στα πλαίσια κοινής αμερικανικό-ισραηλίτικης επιχείρησης, είτε μόνο με τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Στην έκθεση τονίζεται ιδιαίτερα, πως το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει ένα παρόμοιο χτύπημα στην Τεχεράνη μόνο με τις δικές του δυνάμεις καθώς «θα απαιτηθούν ειδικές βόμβες διάτρησης καταφυγίων (bunker-busting) βόμβες που δεν διαθέτει το Ισραήλ αυτή τη στιγμή» αναφέρει στο άρθρο του ο Rothkopf .

Τα οφέλη μια τέτοιας επίθεσης για την Αμερική θα είναι πολλαπλά, τόσο για τις επενδύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και τη θέση των ΗΠΑ: "Μια τέτοια –επιτυχημένη εξαρχής- επίθεση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα σε Ρωσία και Κίνα και θα επαναβεβαιώσει την αμερικανική υπεροχή στη Μ. Ανατολή και για την επόμενη δεκαετία"  αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός εμπειρογνώμωνας,
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger