ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική;

Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική;

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 | 18:30
Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική; Τι μπορεί να κάνει κανείς για να επιζήσει εκεί; Απαντήστε μόνοι σας ζώντας από κοντά τη δημοφιλή έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 20 Οκτωβρίου. Ο τίτλος της είναι χαρακτηριστικός: «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική».

Η έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, που θα φιλοξενηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» από τις 20 Οκτωβρίου του 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2013, αποτελεί την καλύτερη έκθεση που σχεδιάστηκε ποτέ για την παγωμένη ήπειρο της Ανταρκτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο! H έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου την είδαν περίπου 200.000 επισκέπτες και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στην Ισπανία και την Τουρκία. Και στις τρεις χώρες είχε συνολικά περισσότερο από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Η Ανταρκτική είναι το πιο κρύο, το πιο άγριο και πιο απομακρυσμένο μέρος της Γης. Η έκθεση, μέσα από διαφορετικές προκλήσεις και δραστηριότητες, προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν στις ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες εκεί, αλλά και να επιβιώσουν στην πιο παγωμένη ήπειρο του πλανήτη μας.

Σε έναν προσομοιωμένο σταθμό εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν, οδηγούν οχήματα χιονιού (snowmobile), κάνουν βουτιά στην παγωμένη θάλασσα και μελετούν τα άγρια ζώα της Ανταρκτικής. Μέσα από αυτές και πολλές άλλες εμπειρίες διασκέδασης οι επισκέπτες έχουν -μία και μοναδική φορά στη ζωή τους- τη δυνατότητα να αισθανθούν πώς είναι να επιβιώνεις στο σπουδαιότερο φυσικό εργαστήριο της ανθρωπότητας!

Σχεδιασμένη για οικογένειες, η διαδραστική έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία του να γίνουν «ειδικοί» στην Ανταρκτική. Οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν μια σειρά από συναρπαστικές προκλήσεις για να δουν αν έχουν τις ικανότητες που απαιτούνται ώστε να εργαστούν και να αντέξουν σε αυτή την παγωμένη περιοχή. Espressonews.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger