ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μπροστά στις δημοσκοπήσεις οι συντηρητικοί της Μέρκελ

Μπροστά στις δημοσκοπήσεις οι συντηρητικοί της Μέρκελ

Written By Greekz News on Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 | 04:30Το υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου εδώ και τέσσερα χρόνια συγκεντρώνουν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Αν γινόντουσαν αυτήν την Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία -προβλέπεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2013-, οι συντηρητικοί της Μέρκελ θα συγκέντρωναν ποσοστό 39% των ψήφων, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και ένα ποσοστό που δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν από τον Μάρτιο του 2008.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), με υποψήφιο και αντίπαλο της Μέρκελ τον Πέερ Στάινμπρουκ, συγκεντρώνει ποσοστό 31% των ψήφων, δηλαδή έχει πέσει κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το Σεπτέμβριο.

Στη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες φάνηκαν διχασμένοι όσον αφορά το είδος του συνασπισμού που επιθυμούν να κυβερνήσει τη Γερμανία. Σε αντίστοιχο ποσοστό (49%) απάντησαν ότι ένας "μεγάλος συνασπισμός" που θα απαρτίζεται από το CDU και το SPD ή ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων θα ήταν "καλός για τη Γερμανία".

Ωστόσο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58%) θέλει μια αλλαγή συνασπισμού μετά τις εκλογές, μετά τον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Πτώση παρουσιάζουν στη δημοσκόπηση αυτή οι Πράσινοι, οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 11%, όπως και το FDP, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 4%, το οποίο είναι χαμηλότερο από το 5% που χρειάζεται για να παραμείνει στο κοινοβούλιο.

Μία ποσοστιαία μονάδα χάνει επίσης η Αριστερά (Die Linke), η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 7%, αλλά και το Κόμμα των Πειρατών χάνει έδαφος, συγκεντρώνοντας ποσοστό που ανέρχεται μόνον σε 4%.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger