ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δράμα: Επεισόδια για το κέντρο κράτησης μεταναστών

Δράμα: Επεισόδια για το κέντρο κράτησης μεταναστών

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 02:00

Δράμα: Επεισόδια για το κέντρο κράτησης μεταναστών
Eπεισόδια με χρήση χημικών από την αστυνομία σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το στρατόπεδο «Πανταζόπουλου» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων του Παρανεστίου και της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο του στρατοπέδου, αλλά η παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας τους εμπόδισε προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι ήθελαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία έξω από την πύλη του στρατοπέδου.

Όταν οι τόνοι ανέβηκαν, ρίψη αντικειμένων και είσοδος από την περίφραξη μικρού αριθμού διαμαρτυρομένων εντός του στρατοπέδου, η αστυνομία προχώρησε στη χρήση χημικών μέσα στην κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και μικρά παιδιά μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας με προβλήματα στα μάτια και στην αναπνοή.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους όπως αναφέρουν μαρτυρίες ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, πετούσαν πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν κάποιος με πιστόλι, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, από το μπαλκόνι οικίας πυροβόλησε δυο φορές κατά των αστυνομικών χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς ενώ στην επιχείρηση αφοπλισμού του πυροβόλησε και άλλες φορές στον αέρα. Στη συνέχεια οι κάτοικοι επέστρεψαν στο χωριό, ωστόσο η κατάσταση στο Παρανέστι παραμένει τεταμένη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στο στρατόπεδο μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 150 μετανάστες που έως τότε βρίσκονταν στην Σχολή της ΕΛ.ΑΣ. στην Κομοτηνή προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Παρατίθεται η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια:

Ανακοινώνεται ότι τις απογευματινές ώρες σήμερα (01-10-2012) ομάδα πενήντα περίπου ατόμων, μέλη στη συντριπτική τους πλειοψηφία της «Πατριωτικής κίνησης», συγκεντρώθηκαν στο χώρο έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών, στο Παρανέστι Δράμας, διαμαρτυρόμενοι για τη εγκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου στην περιοχή.

Τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο Κέντρο από την περίφραξη, απωθήθηκαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Κατά τη διάρκεια των ταραχών ακούστηκαν στην περιοχή δυο πυροβολισμοί.

Από τη ρίψη αντικειμένων τραυματίστηκε ένας Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο παραμένουν οι συγκεντρωμένοι και αστυνομικές δυνάμεις.


πληροφορίες από τα dramini.gr και voreiaellada.blogspot.gr

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger