ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μόντι: Η Ιταλία αντιδρά θετικά

Μόντι: Η Ιταλία αντιδρά θετικά

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 10:10


«Βλέποντας τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και στην Ελλάδα, πρέπει να πω ότι η Ιταλία- η οποία υποβλήθηκε σε σημαντικές κοινωνικές πιέσεις... διότι σημαντικές ήταν οι ανισότητες που έπρεπε να διορθώσουμε μέσα σε σύντομο διάστημα- αντιδρά θετικά και οι πολίτες αποδεικνύουν ότι αισθάνονται αναπόσπαστο σκέλος της χώρας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η κύρια λέξη που συμβολίζει την παρούσα φάση είναι συνοχή», υπενθυμίζοντας ότι «η βιομηχανία της Ιταλίας, σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητά της, έρχεται δεύτερη πανευρωπαϊκά, ύστερα από εκείνη της Γερμανίας».

«Για να επιτευχθεί η ανάπτυξη, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα αποθέματα ενέργειας της χώρας, χωρίς καμία εξαίρεση» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο «η Ιταλία έχει επίγνωση ότι αλλάζει και ότι η αλλαγή αυτή είναι προς το καλύτερο».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας του μπερλουσκονικού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», δήλωσε ότι «ο Καβαλιέρε προκειμένου να παρουσιασθεί ενωμένη όλη η κεντροδεξιά στις εκλογές της ερχόμενης Άνοιξης, είναι διατεθειμένος να μην θέσει υποψηφιότητα, κάνοντας βήμα πίσω».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να δώσει το δαχτυλίδι του διαδόχου στον κεντρώο, χριστιανοδημοκράτη, Πιερφερνινάντο Καζίνι, ώστε να τον πείσει να μην συνεργασθεί με την κεντροαριστερά. Η πρώτη αντίδραση του Καζίνι, όμως, ήταν αρνητική, από τη στιγμή που θέλησε να υπογραμμίσει ότι «προσέχει πάντα να μην πέφτει σε πολιτικές παγίδες».
protothema.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger