ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η υγεία σε δεύτερη μοίρα για τους Έλληνες

Η υγεία σε δεύτερη μοίρα για τους Έλληνες

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 16:20




Η υγεία πάνω απ’ όλα» δε λένε; Δυστυχώς, φαίνεται πως εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι άλλο ένα κάστρο που πέφτει.

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) 6 στους 10 Έλληνες βάζουν πλέον σε δεύτερη μοίρα την υγεία τους έχοντας περιορίσει τις δαπάνες περίθαλψης, τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, αρκετοί Έλληνες επιλέγουν να πληρώσουν από την τσέπη τους τις (όποιες) δαπάνες κάνουν για την Υγεία λόγω κυρίως της ανεπάρκειας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μάλιστα, αν και νεότευκτος Οργανισμός, ο ΕΟΠΥΥ δείχνει να μην κρίνεται θετικά από τους Έλληνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κοσμήτορας της σχολής, καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, φάνηκε ότι το 61,8% των πολιτών κρίνει αρνητικά και ΕΟΠΥΥ και μόλις το 37% θετικά.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την υπερβολική φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας.

Έρευνα του ΙΚΠΙ (Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρική), που έγινε το 2011 και την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΟΦ και καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας, ανέφερε ότι σε ποσοστό 60% οι πολίτες κατανοούν και αποδέχονται ότι η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων είναι υπερβολική στην χώρα μας. Ωστόσο, δύο στους τρεις (65%) εκτιμούν ότι υπεύθυνοι για αυτό είναι μόνο οι γιατροί.

Αναφορικά με την πολυφαρμακία, εντύπωση προκαλεί ότι σχεδόν απόλυτο είναι το ποσοστό που αναγνωρίζει ότι… ζει και βασιλεύει στη χώρα μας, ενώ 6 στους 10 θεωρούν πως οι γιατροί συνταγογραφούν ακριβά φάρμακα, χωρίς αυτά να είναι πάντα απαραίτητα. Παράλληλα, ένας στους τέσσερις παραδέχεται ότι παίρνει φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού από τον φαρμακοποιό, στις μισές φορές εκ των οποίων τις περιπτώσεις το φάρμακο έχει συστήσει ο φαρμακοποιός.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger