ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 18:00




Πρόγραμμα ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τέθηκε στη γραμμή «εκκίνησης», σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Μηχανή ανάπτυξης εργασίας στη ΝΑ Ευρώπη», στο Σαράγεβο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας (RCC) και όπως είπε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Τζέλικα Μίνιτς, στόχος του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των γυναικείων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσω της υλοποίησης έργων ΣΔΙΤ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τη Σουηδική Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (SIDA) και υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικής Μάθησης ΝΑ Ευρώπης (SEECEL), ενώ το συντονισμό του έχει το RCC.

Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είναι τριετής και η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος. Σ’ αυτό συμμετέχουν η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Κροατία, ο Μόλδοβας, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η ΠΓΔΜ και η Τουρκία.

Στη σχετική ανακοίνωση του RCC επισημαίνεται πως η ανάπτυξη του δυναμικού μιας χώρας ή περιοχής είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου της ανταγωνιστικότητας, ιδίως σε ένα δυσμενές περιβάλλον που «μαστίζεται» από την οικονομική κρίση.

«Τα προβλήματα αυξάνονται όταν το "πρόσωπο" της επιχειρηματικότητας αντικατοπτρίζεται στις γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των ανδρών και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας» είπε η κ. Μίνιτς.

«Τόσο οι ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων, όσο και οι υπάλληλοι σε εταιρείες, οι γυναίκες παραμένουν ευάλωτες, καθώς στις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης αμείβονται λιγότερο σε σχέση με τους άντρες» πρόσθεσε η ίδια.

«Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει οι κυβερνήσεις να συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη διάθεση κινήτρων που θα οδηγήσουν τις γυναίκες σε μια επαγγελματική αποκατάσταση» επισήμανε.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger