ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δεκάδες αιτήσεις από Έλληνες για δουλειά στη Κύπρο

Δεκάδες αιτήσεις από Έλληνες για δουλειά στη Κύπρο

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 12:30

Δεκάδες αιτήσεις κατατίθενται καθημερινά σε τουριστικές επιχειρήσεις της Κύπρου και γραφεία ευρέσεως εργασίας, από Ελλαδίτες, που... αναζητούν την τύχη τους στη Μεγαλόνησο, λόγω της ανεργίας, που πλήττει κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. Αυτή τη στιγμή απασχολούνται σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες της Κύπρου 190.000 αλλοδαποί, από τους οποίους ένας μεγάλος αριθμός είναι Ελλαδίτες, όπως είπε, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), Μάριος Χαννίδης.

Ο κ. Χαννίδης ξεκαθάρισε όμως, ότι η τουριστική αγορά εργασίας της Κύπρου αδυνατεί να απορροφήσει άλλους ανέργους από την Ελλάδα και άλλες χώρες, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει και τη Μεγαλόνησο και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40.000 άνεργοι Κύπριοι, που αναζητούν και αυτοί εργασία στον τουρισμό, αλλά είναι αδύνατον να απασχοληθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του ΚΟΤ, παρά την οικονομική κρίση, τους πρώτους 8 μήνες του 2012, η Κύπρος φιλοξένησε 1.728.766 επισκέπτες, παρουσιάζοντας αύξηση 3,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Τα τουριστικά έσοδα σημείωσαν πολύ μεγαλύτερη αύξηση (σε ποσοστό 15,7% σε σχέση με το πρώτο οκτάμηνο του 2011), ενώ, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Χαννίδης, στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι για το 2013 να αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών στο νησί, σε ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 7%, σε σχέση με το 2012. Όπως είπε, οι «παραδοσιακοί», εδώ και δεκαετίες, επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης, αλλά οι Ρώσοι, που τους αντικαθιστούν, ξοδεύουν πολύ περισσότερα από τους Βρετανούς και για το λόγο αυτό τα έσοδα από τον τουρισμό παρουσιάζουν αρκετά μεγαλύτερη άνοδο.

Σ΄ ό,τι αφορά την Ελλάδα, η οποία κατέχει, για την Κύπρο, την 4η θέση, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Γερμανία, οι αφίξεις το 2011 παρουσίασαν αύξηση κατά 8,7%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Ελλάδα, που αποτελεί την πρώτη προτίμηση των Κυπρίων για διακοπές, δέχθηκε περίπου 400.000 Κύπριους επισκέπτες, το 2011.

Στο πλαίσιο της έκθεσης του ΚΟΤ θα φιλοξενηθεί, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφική έκθεση, με θέμα την Κύπρο. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε απόψε το βράδυ ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος στην ομιλία του υπενθύμισε ότι η σημερινή εκδήλωσε συμπίπτει με την επέτειο ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger